Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Romeo şi Julieta merg la Festivalul Internaţional de Poezie şi Epigramă de la…Mizil

0

 

„Nu am câtuşi de puţin intenţia să glumesc, atunci când voi afirma că una dintre marile dorinţe ale vieţii mele a fost să vizitez Mizilul. […] Să vedem, îmi spuneam cu oarecare gravitate, ce este cu acest Mizil, pe care l-a zeflemisit odată Caragiale şi asupra căruia nimeni nu s-a mai aplecat de atunci. E poate timpul să se afle în întreaga ţară ce-i Mizilul – Mi-zi-lul – cum trăiesc, cum gândesc, la ce visează, cum iubesc şi cum mor, acolo, în urbea lor, oamenii aceia peste care de atâţia ani planează, batjocoritor, zâmbetul marelui umorist.” 

Fragment din 175 de minute  la Mizil ”, de Geo Bogza. 

Textul complet este pe www.romeojulietalamizil.ro

Mulţumim pentru fotografiile antebelice d-lui Cosmin Manolache!

 

Festivalul Internaţional de Poezie şi Epigramă „Romeo şi Julieta la Mizil ” a ajuns la a VI-a ediţie. 

Organizat de Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu” şi coordonat de profesorii Bădicioiu Laurentiu şi Minea Victor, festivalul este un proiect sprijinit de MECTS, ISJPH şi Primăria Mizil, având ca partener media Radio România Actualităţi. Festivalul de la Mizil polarizează personalităţi culturale naţionale şi din Republica Moldova , anul acesta fiind invitat scriitorul Nicolae Dabija. La ediţiile precedente au fost prezenţi: Ştefan Cazimir, Solomon Marcus, Corneliu Leu, Mircea Ionescu Quintus, Daniel Cristea Enache, Mircea Dinescu, George Stanca, George Corbu, Mihai Stănescu, Alexandru Mironov, Sorin Roşca Stănescu, Corneliu Berbente, Dan Lupescu, Lucia Olaru Nenati, Efim Tarlapan, Daniela Vlădescu, Florian Chelu Madeva, Mircea Vintilă.

La cele cinci ediţii au fost prezenţi la Mizil inspectorii şcolari generali: Gheorghe Matei, Gheorghe Borovină, Nicolae Angelescu şi  Horia Toma şi dl. Doru Dumitrescu, insp.general în MECTS. Au mai fost dl. Radu Gologan, preşedintele Societăţii Matematice din România, dl. Costin Diaconescu, secretarul Societăţii de Geografie din România, dl. Alexandru Şonea, consilier în MECTS.

Premiile festivalului poartă numele unor personalităţi locale:

Marele premiu „George Ranetti”

Premiul „Grigore Tocilescu”

Premiul „Agatha Bacovia”

Numele festivalului provine de la o satiră politică omonimă scrisă de George Ranetti, născut la Mizil.

La ediţia a V-a gazdele au instituit premiul „Patriarhul Festivalului” atribuit scriitorului Corneliu Leu. Tot atunci au fost inaugurate trofeele „Romeo la Mizil ” şi „Julieta la Mizil ” acordate participanţilor care s-au distins prin frumuseţe.

Înscrierile au început pe 30.09.2012 şi continuă până pe 30.12.2012. La ediţia a V-a, de anul trecut, au participat 665 de concurenţi la ambele secţiuni. 

La prima ediţie au fost prezenţi 37 de concurenţi. Cei care doresc să participe se pot înscrie pe site-ul www.romeojulietalamizil.ro 

 

„Mizilul!… Aşezată la poalele Tohanilor, celebre podgorii, această urbe-o grădină-se răsfaţă cu multă cochetărie pe o pajişte plană, asupra căreia bate soarele în plin de cum răsare şi până apune, iarna şi vara. Rar se găseşte o panoramă aşa de plăcută şi atât de luminată: la miazănoapte, trâmba podgoriilor aci aproape, şi mai sus, în depărtare, treptele din ce în ce mai azurii ale Carpaţilor; la miazăzi, câmpia vastă, care se-ntinde, uşor povârnită, până departe-n Dunăre. La spate, cea din urmă treaptă a munţilor; în faţă, neţărmurita zare a câmpiei. Se poate zice că Mizilul este poarta Bărăganului.” 

Fragment din schiţa lui I.L. Caragiale, “O zi solemnă”.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.