Rețetă tradițională din Muntenia: Salată de gogonele cu maioneză

0

Rețetă tradițională din Muntenia: Salată de gogonele cu maioneză

(rețetă de post)

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

6

Rețeta tradițională ”Salată de gogonele cu maioneză” a fost oferită de Complex Drăgănești de Vedea și preparată de Daimon Trattoria, în cadrul programului de educație culinară ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, otet balsamic, ulei etc.

Ingrediente:

  • 6-7 gogonele verzi
  • ceapă
  • 50 ml ulei Arpis
  • Sare Kotanyi
  • O lingură maioneză (vegetală – în perioada postului)

Opțional

  • Usturoi și/ sau piper Kotanyi

Mod de preparare:

Gogonelele se coc pe flacără, se curăță și se lasă la scurs. Apoi se taie cotorul și se toacă.

Gogonelele tocate trebuie frecate cu ulei Arpis; apoi se potrivesc de sare.

Se toacă ceapa mărunt și se amestecă cu gogonelele tocate.

Se adaugă o lingură cu maioneză (clasică sau vegetală).

 

Opțional

Se poate adăuga piper și/sau usturoi, după gust, pentru o mâncare mai condimentată.

Secretul bucătarului

Chiar dacă este o rețetă tradițională, este preferabil să folosești ulei de măsline, în loc de ulei de floarea soarelui! Va da un gust bun salatei și va scădea colesterolul.

Despre proiect

Proiectul “Descoperă tradițiile culinare românești” este derulat de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Arpis, în perioada februarie – decembrie 2013 și este sprijinit de 52 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, Diana Radulescu, metropotam.ro, Mujer, Papa bun, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania.

Rețetele tradiționale din Muntenia au fost puse la dispoziția proiectului de Complex Drăgănești de Vedea, Mariana Robescu (blog Rețetele Marianei), Dolores Benezic (blog dolo.ro), Daimon Trattoria și Gelu Jilavu – Food Manager Traditii Culinare Romanesti.

 

Rețetele lunii decembrie au fost preparate la Daimon Trattoria și fotografiate de Diana Radulescu.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

 

Facebook

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 12 ani de experiență ca trainer pentru circa 7000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează