Rețetă tradițională din Muntenia: Musaca de cartofi cu carne tocată

0

Reţeta face parte din proiegramul de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

Rețeta tradițională specifică Munteniei ”Musaca de cartofi cu carne tocată” a fost oferită și preparată de Daimon Trattoria, în cadrul programului de educație culinară ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Deși bucătăria turcească și cea grecească își atribuie originea acestui preparat culinar, diferite rețete de musaca sunt răspândite în mai multe zone ale lumii, în special în Balcani și în Orientul Mijlociu. În România, musacaua a fost împrumutată de la turci sau greci și adaptată specificului bucătăriei românești, devenind mâncare tradițională în zona Muntenia-Sud.

Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, otet balsamic, ulei etc.

6webIngrediente (1 portie):

  • Carne tocată
  • Cartofi
  • Ceapă
  • Ulei Arpis (preferabil de măsline)
  • sare și piper Kotanyi
  • 1 roșie

Mod de preparare:

Se curață cartofii și se taie rondele.

Intre timp se amestecă ceapa tăiată mărunt în carnea tocată, se adaugă sare și piper Kotanyi, după gust.

Se pune ulei Arpis în tavă, apoi se pune un strat de rondele de cartofi, apoi un strat de carne tocată, urmată de un nou strat de cartofi. Se ornează cu felii de rosii asezate peste ultimul strat de cartofi.

Se introduce la cuptor.

Secretul bucătarului

Pentru ca Musacaua sa aibă un gust cât mai bun, este bine să se realizeze mai multe straturi de carne si de cartofi.

8web

Despre proiect

Proiectul “Descoperă tradițiile culinare românești” este derulat de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Arpis, în perioada februarie – decembrie 2013 și este sprijinit de 53 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, Diana Radulescu, metropotam.ro, Mujer, Papa bun, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania.

Rețetele tradiționale din Muntenia au fost puse la dispoziția proiectului de Complex Drăgănești de Vedea, Mariana Robescu (blog Rețetele Marianei), Dolores Benezic (blog dolo.ro), Daimon Trattoria și Gelu Jilavu – Food Manager Traditii Culinare Romanesti.

Rețetele lunii decembrie au fost preparate la Daimon Trattoria și fotografiate de Diana Radulescu.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

 

contact@traditiiculinareromanesti.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează