Rețetă tradițională din Muntenia: Mâncărică de conopidă

0

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

Rețeta tradițională ”Mâncărică de conopidă” a fost preparată și oferită de Mariana Robescu, autor și proprietar al blogului culinar Rețetele Marianei, în cadrul proiectului ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, otet balsamic, ulei etc.

5

Ingrediente:

  • 2 pulpe de pui mai mari
  • 1 conopida potrivita (1,5 kg)
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 ardei rosu
  • 3 linguri ulei Arpis
  • 4 linguri pastă de tomate
  • 2 linguri făină albă Arpis
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se taie pulpele de pui în șase. Ciocanelele se lasă așa cum sunt, iar partea de sus se taie în două.

Se spală bine, se usucă și se pun la prajit în uleiul Arpis incins. Se lasă două minute, întorcându-le pe toate părțile.

Am adaugă ceapa tocată mărunt peste pui, se lasă un minut, dupa care se pune ardeiul tăiat fâșii, se amestecă și se mai lasă un minut.

Se pune conopida desfăcută buchețele și spălată foarte bine, se acoperă cu apă și se lasă pe foc până când conopida a început să se înmoaie (se mută totul într-un vas mai încăpător deoarece conopida ocupă mult loc.

Se amestecă pasta de tomate cu făina Arpis și se diluează cu apă. Se toarnă peste conopidă și se amestecă. Se condimentează cu sare și piper și se pune totul într-o tava (sau vas yena). Se introduce în cuptorul încins pentru 40 de minute.

 

Secretul bucătarului

Se servește cu castraveciori murati.

În varianta modernă, alături de sare și piper se adaugă oregano care are grijă să diminueze din gustul puternic de conopidă.

 

Despre proiect

Proiectul “Descoperă tradițiile culinare românești” este derulat de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Arpis, în perioada februarie – decembrie 2013 și este sprijinit de 52 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, Marius Dragne Food Photographer, metropotam.ro, Mujer, Papa bun, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania.

Rețetele tradiționale din Muntenia au fost puse la dispoziția proiectului de Complex Drăgănești de Vedea, Mariana Robescu (blog Rețetele Marianei), Casa Anduțu și Casa Wenge.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează