Rețetă tradițională de Crăciun din Muntenia: Ruladă de carne cu cârnați

0

Rețetă tradițională din Muntenia: Ruladă de carne cu cârnați

(rețetă de Crăciun)

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

7web

Rețeta tradițională ” Ruladă de carne cu cârnați” a fost oferită de Gelu Jilavu – Food Manager Traditii Culinare Romanesti și preparată de Daimon Trattoria, în cadrul programului de educație culinară ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

 

Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, otet balsamic, ulei etc.

Ingrediente:

  • felii de pulpa de porc
  • carnati de porc – în funcție de numărul de felii de pulpă
  • Ulei Arpis
  • sare și piper Kotanyi

 

Opțional

  • se poate condimenta cu usturoi și busuioc Kotanyi, coriandru si bobițe de muștar

Mod de preparare:

Feliile de carne se spală, se șterg și se bat ca pentru șnițel.

Se săreaza și se piperează fiecare felie de carne.

Se asează deasupra cârnatul. Se rulează carnea și se leagă cu ață.

Deasupra se poate presăra usturoi, busuioc Kotanyi, coriandru și bobițe de muștar, după gust; se pune puțin ulei Arpis și se introduce vasul la cuptor.

Intre timp cu o lingura se stropesc bucatile de carne cu uleiul din vas. Catre final se poate adauga vin rosu.

Despre proiect

Proiectul “Descoperă tradițiile culinare românești” este derulat de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Arpis, în perioada februarie – decembrie 2013 și este sprijinit de 52 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, Diana Radulescu, metropotam.ro, Mujer, Papa bun, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania.

Rețetele tradiționale din Muntenia au fost puse la dispoziția proiectului de Complex Drăgănești de Vedea, Mariana Robescu (blog Rețetele Marianei), Dolores Benezic (blog dolo.ro), Daimon Trattoria și Gelu Jilavu – Food Manager Traditii Culinare Romanesti.

Rețetele lunii decembrie au fost preparate la Daimon Trattoria și fotografiate de Diana Radulescu.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

contact@traditiiculinareromanesti.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează