Rețetă olteneasca: Mâncarea Pandurilor

0

 

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

 1 web

Rețeta ”Mâncarea Pandurilor” a fost oferită și preparată de Casa Oprescu, gazda proiectului în perioada mai – iunie.

 

Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, oțet, ulei etc.

 

Ingrediente

  • 80 g cârnați oltenești;
  • 80 g cârnați de porc;
  • 70 g tobă;
  • 100 g mușchi țigănesc;
  • 150 g pulpă de porc;
  • 200 g ceapa;
  • 100 ml ulei Arpis;
  • 3 linguri bulion;
  • 100 ml supă de oase;
  • 100 ml vin;
  • 10 g pătrunjel;
  • Sare, piper, după gust

 

Mod de preparare

Pulpa de porc, carnații, mușchiul țigănesc și toba se taie în cuburi mari și se călesc în ulei Arpis. La inceput pulpa si apoi restul ingredientelor.

În uleiul Arpis rămas se prăjește ceapa, apoi se toarnă bulionul și se stinge cu supa de oase;

Se adaugă astfel, în sosul obținut carnea și vinul și se condimentează după gust.

Când e aproape gata, se presară deasupra pătrunjelul tocat mărunt

Despre Casa Oprescu

Deschisă în 2011 din dorința de a readuce la viață vechile preparate românești tradiționale și de a crea un concept de reîntoarcere la rădăcini, Casa Oprescu se mândrește cu una dintre cele mai frumoase locații.

Asezat la poalele dealului din Parcul Tineretului, restaurantul Casa Oprescu te invită la ore de relaxare cu întreaga familie, la prânzuri de afaceri în mijlocul naturii ori în saloanele decorate cu elemente specific  tradiționale.

Despre proiect

Proiectul “Descoperă tradițiile culinare românești” este derulat de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Arpis, în perioada februarie – noiembrie 2013 și este sprijinit de 48 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania, X-Treme Radio.

Rețetele tradiționale din Oltenia au fost puse la dispoziția proiectului de: Casa Oprescu, Pensiunea Steaua Dunarii și Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com).

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează