Rețetă oltenească: Gulii umplute a la Steaua Dunării

1

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

5 web

Rețeta ”Gulii umplute” a fost primită de la Pensiunea Steaua Dunării din Comuna Eșelnița – Jud. Mehedinți (Oltenia) și preparată de Casa Oprescu, gazda proiectului în perioada mai – iunie.

Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, oțet, ulei etc.

Ingrediente

  • Carne tocata = ½ kg
  • Gulii medii   = 6 buc
  • Orez  = 50 gr
  • Ulei Arpis, Sare, piper, 1 ceapa, marar, smantana 0,2 kg.

 

Mod de preparare:

Se curăță guliile, se scoate miezul cu ajutorul unei lingurițe (trebuie scobite rotund fără a fisura peretii guliei) după care se umplu cu aluatul de carne cu orez, sare, piper, ceapă (ca la sarmale).

Se pun la fiert cca. 1 oră în apă cu ulei Arpis.

Dupa ce guliile umplute sunt fierte se adaugă smântâna cu mărarul și pot fi servite calde cu sosul de smântână și mărar presărat deasupra.

Despre Pensiunea Steaua Dunării

Construită în anul 2001 și fiind prima pensiune din Parcul Natural Portile de Fier, Pensiunea STEAUA DUNĂRII a fost complet renovată în anul 2012 și oferă în acest moment turiștilor români și străini conditii de cazare și masă dintre cele mai bune

Situată într-o locatie ce oferă ca priveliște imaginea ieșirii fluviului din Cazanele mici, precum și cea a Muntelui Ciucarul Mare (318 m) sau Ciucarul Mic (313 m), pensiunea dispune de 13 camere duble (twin room), 2 camere triple, 2 apartamente (family suite), 4 camere matrimoniale, toate fiind dotate cu televizor, baie proprie cu dus, încălzire centralî, apă caldă și rece în permanență

Despre proiect

Proiectul “Descoperă tradițiile culinare românești” este derulat de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Arpis, în perioada februarie – noiembrie 2013 și este sprijinit de 48 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania, X-Treme Radio.

Rețetele tradiționale din Oltenia au fost puse la dispoziția proiectului de: Casa Oprescu, Pensiunea Steaua Dunarii și Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com).

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

 

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

Comentează