Reţetă: Muşchi de vită cu sos de trufe şi cartofi cu rozmarin

0

Reteta face parte din programul de educație culinară “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis și Restaurantul Il Corso.

Reteta italiană a fost oferită și preparată de Restaurant Il Corso, Str. Alexandru Constantinescu nr. 1, București, sector 1 (Rondul Arcului de Triumf).

Ingrediente:1

  • 200 g muşchi de vită
  • 50 ml ulei de măsline Arpis
  • 50 g cremă de trufe
  • 50 g unt
  • 60 ml smântână
  • 20 ml coniac
  • 200 g cartofi
  • 10 g rozmarin

 

Mod de preparare:

Uleiul Arpis se pune la încins într-o tigaie.

Se adaugă muşchiul de vită şi se găteşte pe toate părţile timp de 10 minute.

După acest interval de timp se adaugă crema de trufe, smântâna, sarea şi piperul.

După 2-3 minute se flambează cu coniacul.

La sfârşit se adaugă 20 de g de unt şi se amestecă până se omogenizează.

Într-o altă tigaie se pune untul rămas, cartofii tăiaţi rondele şi rozmarinulşi se lasă la sotat până capătă o culoare arămie.

11

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de măsline etc.

Restaurantul Gazdă

În ianuarie, programul de educație culinară este sprijinit de restaurantul italian Il Corso.

Restaurantul IL CORSO vă invită într-un decor deosebit pentru a gusta din tradiția artei culinare italiene. Lumina naturală, care scaldă plăcut mesele, spațiu vitrat larg dar și culorile calde și deschise vă întâmpină din momentul în care pășiți pe ușa restaurantului. Decorul este simplu cu ușoare accente de design minimalist.

Programul de educație de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este inițiat de agenţia Russenart Comunications în parteneriat cu Arpis.

Programul va fi derulat în perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 74 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, InfoestInfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi www.russenart.ro sau blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează