Reţeaua Naţională de Colectare RoRec se extinde în Brăila

0

Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu autorităţile locale, deschid un centru de colectare DEEE în Municipiul Brăila. Prin intermediul centrului realizat în parteneriat cu Primăria din Brăila, se oferă acestei comunităţi accesul la un sistem de colectare eficient, pentru preluarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE).

Centrul de colectare inaugurat pe 16 noiembrie deserveşte peste 200.000 de cetățeni; este al 11-lea lansat anul acesta și reprezintă a 25-a locație din rețeaua realizată de Asociația RoRec în parteneriat cu autoritățile locale, la nivel național. Centrul din  Brăila oferă servicii de colectare și preluare a DEEE atât pentru persoane fizice cât şi juridice.

“Anul acesta, al5lea de activitate a asociaţiei, a marcat o serie de succese pe care trebuie să le amintim. Aş începe cu extinderea Reţelei Naţionale de Colectare RoRec în 18 judete din România, oferind astfel, prin centrele noastre de colectare, servicii la standarde europene pentru circa o treime din populaţia ţării. Nu am fi putut realiza acest proiect fără implicarea primăriilor, iar Brăila este un model în această poveste de succes. Aş continua cu amplificarea acţiunilor de colectare, care anul acesta au depăşit deja cifra de 700, în peste 1000 de comunităţi şi am reuşit astfel să trimitem spre reciclare peste 2000 de tone DEEE. Acestea se adaugă celor colectate din alte campanii şi proiecte, dintre care aş dori să menţionez în mod special pe cel dedicat instituţiilor de învăţământ, Patrula de reciclare, care a ajuns în peste 600 de şcoli, din 25 de judeţe şi din Bucureşti. Iar ca iniţiatori ai implementării proiectului WEEE Labex (Eticheta de excelenţă în reciclarea DEEE) în România, suntem bucuroşi să anunţăm că peste 90% din cantităţile colectate au fost deja reciclate conform standardelor europene de mediu. Nu ne oprim aici, am dovedit că se poate şi nu ne abatem de la drumul pe care am pornit”,  a declarat Liviu Popeneciu, preşedintele Asociaţiatiei Române pentru Reciclare RoRec.

“În planul nostru de dezvoltare ca şi comunitate intră categoric diminuarea poluării, care are efecte grave asupra mediul în care trăim. Prin acest centru de colectare, lansat împreună cu Asociaţia RoRec, deschidem o nouă cale către o comunitate europeana aflată mereu în pas cu timpurile.”, a declarat Aurel Simionescu, Primarul Municipiului Brăila.

Lansarea acestui centru va cuprinde acţiuni de antrenare a populaţiei având ca scop înţelegerea şi conştientizarea importanţei pe care colectarea selectivă a acestor deşeuri o are în viaţa unei comunităţi. Astfel, vineri şi sâmbătă (16 şi 17 noiembrie) vor avea loc acţiuni de colectare de la domiciliu şi de la instituţii, iar sâmbătă şi colectare la 8 puncte provizorii din municipiu.

Pentru programarea comenzilor de colectare gratuită de la domiciliu a deşeurilor electrice grele sau voluminoase, în zilele de 16 si 17 noiembrie, cetăţenii sunt invitaţi să sune la numerele  0751 582 835 / 0751 302 109 sau 0728 918 515. Punctele provizorii de colectare, unde se pot depune deseuri electrice în data de 17 noiembrie, vor fi deschise între orele 10.00 şi 15.00 şi vor fi amplasate în următoarele locaţii: Centrul de Colectare RoRec, str. Cimbrului nr.43; Calea Galaţi, parcare Stadion; Calea Galaţi, parcare bloc Turn; Str. Pietăţii, complex Mic-spital; Cartier Obor, complex Dinamo; Şos. Buzăului, intersecţie cu şos. Naţională Veche; Şos. Vizirului, intersecţie cu str. Mecanizatorilor; Pţa. Independenţei, platou Primărie.

Brăilenii vor avea prilejul să sărbătorească lansarea acestui nou serviciu în seara zilei de 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, la teatrul Maria Filotti, alături de Addiction şi Direcţia 5. Toţi deponenţii vor participa la tragerea la sorţi ce va avea loc duminică, 18 noiembrie, la ora 11.00, la Primăria Municipiului Brăila. Premiile puse în joc de membrii Asociaţiei Rorec sunt: 2 maşini de spălat şi 2 combine frigorifice Candy, 4 aspiratoare, 4 roboţi de bucătărie şi 6 cafetiere marca Philips.

 Reţeaua Naţională de Colectare (deşeuri de echipamente electrice şi electronice), realizată de Asociaţia RoRec în parteneriat cu primăriile, înseamnă crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel naţional. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunităţii, un spaţiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice într-un mod organizat şi în condiţii de deplină siguranţă, cu respectarea normelor de mediu.

Asociaţia Româna pentru Reciclare – RoRec este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi producători europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea în sectorul economic de materii prime.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează