Reţeaua Naţională de Colectare RoRec se extinde în Brăila

0

Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu autorităţile locale, deschid un centru de colectare DEEE în Municipiul Brăila. Prin intermediul centrului realizat în parteneriat cu Primăria din Brăila, se oferă acestei comunităţi accesul la un sistem de colectare eficient, pentru preluarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE).

Centrul de colectare inaugurat pe 16 noiembrie deserveşte peste 200.000 de cetățeni; este al 11-lea lansat anul acesta și reprezintă a 25-a locație din rețeaua realizată de Asociația RoRec în parteneriat cu autoritățile locale, la nivel național. Centrul din  Brăila oferă servicii de colectare și preluare a DEEE atât pentru persoane fizice cât şi juridice.

“Anul acesta, al5lea de activitate a asociaţiei, a marcat o serie de succese pe care trebuie să le amintim. Aş începe cu extinderea Reţelei Naţionale de Colectare RoRec în 18 judete din România, oferind astfel, prin centrele noastre de colectare, servicii la standarde europene pentru circa o treime din populaţia ţării. Nu am fi putut realiza acest proiect fără implicarea primăriilor, iar Brăila este un model în această poveste de succes. Aş continua cu amplificarea acţiunilor de colectare, care anul acesta au depăşit deja cifra de 700, în peste 1000 de comunităţi şi am reuşit astfel să trimitem spre reciclare peste 2000 de tone DEEE. Acestea se adaugă celor colectate din alte campanii şi proiecte, dintre care aş dori să menţionez în mod special pe cel dedicat instituţiilor de învăţământ, Patrula de reciclare, care a ajuns în peste 600 de şcoli, din 25 de judeţe şi din Bucureşti. Iar ca iniţiatori ai implementării proiectului WEEE Labex (Eticheta de excelenţă în reciclarea DEEE) în România, suntem bucuroşi să anunţăm că peste 90% din cantităţile colectate au fost deja reciclate conform standardelor europene de mediu. Nu ne oprim aici, am dovedit că se poate şi nu ne abatem de la drumul pe care am pornit”,  a declarat Liviu Popeneciu, preşedintele Asociaţiatiei Române pentru Reciclare RoRec.

“În planul nostru de dezvoltare ca şi comunitate intră categoric diminuarea poluării, care are efecte grave asupra mediul în care trăim. Prin acest centru de colectare, lansat împreună cu Asociaţia RoRec, deschidem o nouă cale către o comunitate europeana aflată mereu în pas cu timpurile.”, a declarat Aurel Simionescu, Primarul Municipiului Brăila.

Lansarea acestui centru va cuprinde acţiuni de antrenare a populaţiei având ca scop înţelegerea şi conştientizarea importanţei pe care colectarea selectivă a acestor deşeuri o are în viaţa unei comunităţi. Astfel, vineri şi sâmbătă (16 şi 17 noiembrie) vor avea loc acţiuni de colectare de la domiciliu şi de la instituţii, iar sâmbătă şi colectare la 8 puncte provizorii din municipiu.

Pentru programarea comenzilor de colectare gratuită de la domiciliu a deşeurilor electrice grele sau voluminoase, în zilele de 16 si 17 noiembrie, cetăţenii sunt invitaţi să sune la numerele  0751 582 835 / 0751 302 109 sau 0728 918 515. Punctele provizorii de colectare, unde se pot depune deseuri electrice în data de 17 noiembrie, vor fi deschise între orele 10.00 şi 15.00 şi vor fi amplasate în următoarele locaţii: Centrul de Colectare RoRec, str. Cimbrului nr.43; Calea Galaţi, parcare Stadion; Calea Galaţi, parcare bloc Turn; Str. Pietăţii, complex Mic-spital; Cartier Obor, complex Dinamo; Şos. Buzăului, intersecţie cu şos. Naţională Veche; Şos. Vizirului, intersecţie cu str. Mecanizatorilor; Pţa. Independenţei, platou Primărie.

Brăilenii vor avea prilejul să sărbătorească lansarea acestui nou serviciu în seara zilei de 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, la teatrul Maria Filotti, alături de Addiction şi Direcţia 5. Toţi deponenţii vor participa la tragerea la sorţi ce va avea loc duminică, 18 noiembrie, la ora 11.00, la Primăria Municipiului Brăila. Premiile puse în joc de membrii Asociaţiei Rorec sunt: 2 maşini de spălat şi 2 combine frigorifice Candy, 4 aspiratoare, 4 roboţi de bucătărie şi 6 cafetiere marca Philips.

 Reţeaua Naţională de Colectare (deşeuri de echipamente electrice şi electronice), realizată de Asociaţia RoRec în parteneriat cu primăriile, înseamnă crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel naţional. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunităţii, un spaţiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice într-un mod organizat şi în condiţii de deplină siguranţă, cu respectarea normelor de mediu.

Asociaţia Româna pentru Reciclare – RoRec este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi producători europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea în sectorul economic de materii prime.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.