Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Reţeaua Naţională de Colectare continuă extinderea, prin lansarea unui nou centru de colectare DEEE în Municipiul Alexandria

0

Reţeaua Naţională de Colectare, proiect al Asociaţiei RoRec, continuă extinderea, prin lansarea unui nou centru de colectare DEEE (deşeuri de echipamente electrice şi electronice) în Municipiul Alexandria.

La nivel mondial, valorificarea unor resurse pe cale de epuizare este o prioritate, fapt care se reflectă şi în cotele anuale de colectare ale ţărilor vest europene, de până la 4 ori peste cota de 4 kg/anual/locuitor impusă de Uniunea Europeană. În ultimii 2 ani, în România au fost colectate în jur de 30.000 tone DEEE/an, ceea ce reprezintă 1-1.5 kg din norma aferentă, ca stat membru UE.

“Încă de la înfiinţare, una dintre priorităţile Asociaţiei a fost contribuţia la atingerea cotei minime impusă de către Uniunea Europeană. Acest lucru este posibil atât prin acţiunile de informare a populaţiei, cât şi prin atragerea autorităţilor în acest proiect, pentru ca tot mai multe persoane să dispună de un sistem la îndemână pentru debarasarea corectă de echipamentele vechi sau stricate.”, a declarat Liviu Popeneciu, Preşedinte Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec.

Noul centru de colectare din Alexandria este funcţional începând de vineri, 4 mai, dată de la care locuitorii Municipiului Alexandria şi din proximitatea acestuia au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele electrice şi electronice, prin aducerea lor la centrul din Str. Libertăţii nr. 550, în fiecare miercuri între orele 15.00 şi 18.00 si sâmbăta, între orele 9.00 şi 13.00.

De asemenea, persoanele fizice şi juridice au la dispoziţie un serviciu gratuit de colectare de la domiciliu/sediu pentru aparatura grea sau voluminoasă, prin comandă la telefon 0720 716 681 sau 0751 302 118, numere apelabile de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00, şi sâmbăta între orele 9.00 şi 15.00.

“Deschiderea unui centru de colectare era de foarte mult timp necesară comunităţii noastre. Suntem încântaţi să putem face un nou pas în dezvoltarea municipiului nostru şi fac un apel la toţi cetăţenii să participe la acţiunile de colectare şi să se debaraseze de echipamentele vechi.”, a declarat Victor Drăguşin, Primarul Municipiului Alexandria.

Deschiderea centrului de colectare include şi o serie de campanii de colectare de deşeuri electrice şi electronice, în 5 puncte provizorii din Alexandria. Fiecare deponent va primi un talon de tombolă, cu premii oferite de partenerul Albastros, constând în 5 x frigider, 5 x cuptor cu microunde, 5 x aspirator.

“Ne bucurăm să susţinem o nouă campanie marca RoRec, pentru o şi mai bună înţelegere a importanţei reciclării DEEE. Aşteptăm cu drag cât mai mulţi deponenţi cărora să le acordăm premiile.”, a declarat Adrian Beschea, Alf Electrocasnice SRL.

Premierea voluntarilor implicaţi în proiect şi a câştigătorilor tombolei cu premii oferite de partenerul Albastros va avea loc vineri, 4 mai, pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor Alexandria, începând cu ora 19.00.

——————

Reţeaua Naţională de Colectare DEEE RoRec (deşeuri de echipamente electrice şi electronice), realizată în parteneriat cu primăriile, înseamnă crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel naţional. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunităţii, un spaţiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice într-un mod organizat şi în condiţii de deplină siguranţă, cu respectarea normelor de mediu.

Asociaţia Româna pentru Reciclare – RoRec este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi producători europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea în sectorul economic de materii prime.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.