Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Reflecţii de la Forumul Mondial Urban. Prezentare Odaia Creativă în cadrul Bienalei Naţionale de Arhitectură Bucureşti

0

 

Odaia Creativă va susţine o prezentare în cadrul conferinţei “Patrimoniu construit şi peisaj” / Bienala Naţională de Arhitectură Bucureşti, miercuri, 24 octombrie, orele 15:00 – 18:00, în Sala de consiliu a Universității de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”(UAUIM). Odaia Creativă va prezenta concluziile participării la Forumul Mondial Urban 6 din Napoli, Italia, 1-7 septembrie 2012.

 

Asociația Odaia Creativă a fost selectată să susțină unul dintre evenimentele de networking din cadrul Forumului Mondial Urban al Organizatiei Natiunilor Unite-Habitat (ONU-Habitat), aflat la cea de-a șasea ediție, care a avut loc între 1 și 7 septembrie 2012 în Napoli (Italia). În cadrul Bienalei de Arhitectură, Anamaria Vrabie (Vicepreşedinte) şi Irina Paraschivoiu (Preşedinte) vor aduce în discuţie concluziile atelierului susţinut la Napoli, în cadrul mai larg al al Forumului şi al lansării raportului „World Cities 2012/2013”.

Bienala naţională de arhitectură Bucureşti (BNAB) este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecţilor care se organizează neîntrerupt din 1994. BNAB 2012 va fi a zecea ediţie, o ediţie mai bogată în semnificaţii, pentru că este o ediţie aniversară. BNAB a avut un concept, specific fiecărei ediţii în parte propus de echipa curatorială şi aprobat de senatul Uniunii Arhitecţilor din România ca un program cultural complex.

 

Odaia Creativă propune, prin prezentarea din cadrul BNAB, analizarea proiectelor urbane din perspectiva modului în care acestea contribuie la dezvoltarea echitabilă şi prosperă a oraşelor şi a necesităţii integrării unor procese participative în dezvoltarea urbană.

 

Odaia Creativă este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit fondată în Bucureşti, România. Folosim o  combinaţie de instrumente vizuale, cercetare şi noile media pentru a îmbunătăţi înţelegerea proceselor de dezvoltare urbană şi regională în Europa Centrală şi de Est de către comunităţi  locale şi autorităţi locale/naţionale.

Bienala Naţională de Arhitectură Bucureşti (BNAB) este organizată de Uniunea Arhitecţilor din România.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.