Rapsodie Rurală, deschide lumea prin muzică

0

Joi, 21 februarie, Fundația Soros România, în parteneriat cu Fundația Remember Enescu a organizat cel de-al treilea concert de strângere de fonduri în cadrul proiectului Rapsodie Rurală. Evenimentul a fost găzduit de Ordinul Arhitecților din România.

Nouă tineri cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, membri ai Fundației Remember Enescu, aflați la începutul carierei artistice, au susținut voluntar recitaluri de pian, vioară și canto, promovând dimensiunea educativă a muzicii clasice și potențialul acesteia de a deschide orizonturi noi pentru copiii din zonele rurale.

Suma strânsă în urma celor trei evenimente va fi folosită pentru desfășurarea a șase ateliere educaționale și a șase concerte de muzică clasică în trei sate: Dor Mărunt (Călărași), Dumbrava (Prahova) și Luciu (Buzău).

Bianca GavrilescuScopul atelierelor oferite de Fundația Soros și al concertelor susținute de artiștii Fundației Remember Enescu  este de a oferi o alternativă cultural- educativă de petrecere a timpului liber pentru copiii din mediul rural și de a transforma universul muzicii clasice într-un univers accesibil, tangibil pentru aceștia.

Tinerii vor descoperi biografiile compozitorilor, evoluția muzicii clasice, instrumentele muzicale, având totodată posibilitatea de a vorbi cu interpreți de vârsta lor, de a afla cum și-ar putea cultiva pasiuni similare. Pianina achiziționată în cadrul proiectului, care îi va însoți pe artiști în cele trei sate, va asigura calitatea prestației, va întreține atmosfera de concert și îi va aduce pe copii în proximitatea unui instrument care nu le este accesibil în viața de zi cu zi.

 

Rapsodie Rurală este parte a programelor de intervenție comunitară integrată ale Fundației Soros România, corespunzând direcției de revitalizare socială prin mediere cultural- artistică. Rapsodie Rurală prilejuiește un schimb de valori și cunoștințe între artiști debutanți și copiii din mediul rural, utilizând ca instrument principal de intervenție muzica clasică.

 

Pentru mai multe informații despre evoluția proiectului și pentru donații, îl puteți contacta pe coordonatorul acestei inițiative, Vladimir Ștefănescu, pe adresa vstefanescu@soros.ro.

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează