„Publicul nostru participa la dezbatere si devine partas la actiune” ne spun actorii de la “Trei pentru Arta” / UNATC

0

 Interviu cu “Trei pentru Arta” / UNATC, trupa inscrisa in concursul Festivalului Teatrelor de Buzunar

RomaniaPozitiva: Cine sunteti?

Suntem Alex Calin, Valentin Florea si Idris Clate, curand absolventi ai Facultatiii de Teatru din cadrul UNATC Bucuresti. Formam o trupa care nu avea inca un nume la momentul inscrierii in Festivalul Teatrelor de Buzunar. Aceasta trupa a luat nastere odata cu spectacolul “Arta”. Astfel ca, acum, suntem „Trei pentru Arta”.

RomaniaPozitiva: Cum ati inceput sa faceti „teatru de buzunar”?

Incepem cu acest spectacol, jucand in diferite spatii conventionale sau neconventionale. Initial, a fost putin ciudat. Publicul era foarte aproape si nu eram obisnuiti. Dar, dupa un timp, tocmai lucrul asta ne-a placut. Publicul este foarte activ si asta ne bucura.

RomaniaPozitiva: De ce ati ales aceasta forma de teatru?

Noi suntem dintre aceia care vor sa faca teatru, forma este mai putin importanta. Am descoperit recent „teatrul de buzunar” si publicul acestui gen de teatru si inca savuram experienta. In spectacolul nostru publicul participa la dezbatere si devine partas la actiune, intr-un cadru prietenos si relaxat.

RomaniaPozitiva: Cine este publicul vostru? Cui va adresati?

Publicul tanar este principalul nostru interlocutor, dar nu numai. Este un public destept, cu umor si interesat sa participe la o confruntare  de idei, presarata cu multa ironie.

RomaniaPozitiva: Cum ati caracteriza in cateva cuvinte teatrul din Romania?

Din pacate, teatrul este foarte influentat de viata cotidiana, de pseudo-valorile cotidiene. Credem ca teatrul trebuie protejat mai mult de ce se intampla in jurul nostru. Ar putea fi o ultima forma de rezistenta.

RomaniaPozitiva: Un vis despre Romania?

Da, am visat odata ca s-a vindecat de tot ce sufera.

RomaniaPozitiva: Daca Romania este o piesa de teatru, caracterizati-o in cateva cuvinte.

„Rinocerii” lui Eugen Ionescu! O tara in care tot mai multi oameni se transforma in rinoceri. E trist cat de usor sunt manipulati romanii. Speram ca nu vom ajunge cu totii niste rinoceri ca in piesa lui Ionescu.

DESPRE TREI PENTRU ARTA

 

Trupa „Trei pentru Arta” va pune in scena in cadrul Festivalului Teatrelor de Buzunar spectacolul “Arta” dupa un text de Yasmina Reza, traducerea Violeta Popa, sambata, 16 iunie, de la ora 20:00, la Teatrul Foarte Mic. „Arta” este spectacolul de licenţă al anului 3, sectia Actorie, Universitatea Natională de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” (U.N.A.T.C.) si a fost coordonat de prof. univ dr. Alexandru Jitea.

DESPRE FESTIVALUL TEATRELOR DE BUZUNAR

Prima editie a Festivalului Teatrelor de Buzunar aduna in perioada 11-17 iunie peste 20 de trupe independente de teatru, care pun in scena zeci de spectacole de teatru clasic, interactiv, stradal, atelier, teatru-magie si pentru copii, in locatii consacrate si neconventionale din Bucuresti.

Consulta programul complet al festivalului aici.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează