Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Publicul nostru participa la dezbatere si devine partas la actiune” ne spun actorii de la “Trei pentru Arta” / UNATC

0

 Interviu cu “Trei pentru Arta” / UNATC, trupa inscrisa in concursul Festivalului Teatrelor de Buzunar

RomaniaPozitiva: Cine sunteti?

Suntem Alex Calin, Valentin Florea si Idris Clate, curand absolventi ai Facultatiii de Teatru din cadrul UNATC Bucuresti. Formam o trupa care nu avea inca un nume la momentul inscrierii in Festivalul Teatrelor de Buzunar. Aceasta trupa a luat nastere odata cu spectacolul “Arta”. Astfel ca, acum, suntem „Trei pentru Arta”.

RomaniaPozitiva: Cum ati inceput sa faceti „teatru de buzunar”?

Incepem cu acest spectacol, jucand in diferite spatii conventionale sau neconventionale. Initial, a fost putin ciudat. Publicul era foarte aproape si nu eram obisnuiti. Dar, dupa un timp, tocmai lucrul asta ne-a placut. Publicul este foarte activ si asta ne bucura.

RomaniaPozitiva: De ce ati ales aceasta forma de teatru?

Noi suntem dintre aceia care vor sa faca teatru, forma este mai putin importanta. Am descoperit recent „teatrul de buzunar” si publicul acestui gen de teatru si inca savuram experienta. In spectacolul nostru publicul participa la dezbatere si devine partas la actiune, intr-un cadru prietenos si relaxat.

RomaniaPozitiva: Cine este publicul vostru? Cui va adresati?

Publicul tanar este principalul nostru interlocutor, dar nu numai. Este un public destept, cu umor si interesat sa participe la o confruntare  de idei, presarata cu multa ironie.

RomaniaPozitiva: Cum ati caracteriza in cateva cuvinte teatrul din Romania?

Din pacate, teatrul este foarte influentat de viata cotidiana, de pseudo-valorile cotidiene. Credem ca teatrul trebuie protejat mai mult de ce se intampla in jurul nostru. Ar putea fi o ultima forma de rezistenta.

RomaniaPozitiva: Un vis despre Romania?

Da, am visat odata ca s-a vindecat de tot ce sufera.

RomaniaPozitiva: Daca Romania este o piesa de teatru, caracterizati-o in cateva cuvinte.

„Rinocerii” lui Eugen Ionescu! O tara in care tot mai multi oameni se transforma in rinoceri. E trist cat de usor sunt manipulati romanii. Speram ca nu vom ajunge cu totii niste rinoceri ca in piesa lui Ionescu.

DESPRE TREI PENTRU ARTA

 

Trupa „Trei pentru Arta” va pune in scena in cadrul Festivalului Teatrelor de Buzunar spectacolul “Arta” dupa un text de Yasmina Reza, traducerea Violeta Popa, sambata, 16 iunie, de la ora 20:00, la Teatrul Foarte Mic. „Arta” este spectacolul de licenţă al anului 3, sectia Actorie, Universitatea Natională de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” (U.N.A.T.C.) si a fost coordonat de prof. univ dr. Alexandru Jitea.

DESPRE FESTIVALUL TEATRELOR DE BUZUNAR

Prima editie a Festivalului Teatrelor de Buzunar aduna in perioada 11-17 iunie peste 20 de trupe independente de teatru, care pun in scena zeci de spectacole de teatru clasic, interactiv, stradal, atelier, teatru-magie si pentru copii, in locatii consacrate si neconventionale din Bucuresti.

Consulta programul complet al festivalului aici.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.