“Protejăm natura pentru viaţă!”, proiect implementat şi în judeţul Prahova

0

            În săptămâna 1-5 aprilie 2013, tinerii din România s-au implicat în activităţile proiectului “Protejăm natura pentru viaţă”, implementat de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice şi Ministrul delegat pentru ape, păduri şi piscicultură, Lucia Ana Varga. Proiectul s-a desfăşurat în fiecare judeţ, prin implicarea Direcţiilor Silvice şi Inspectoratelor Şcolare Judeţene în câte 2 şcoli din fiecare judeţ.

            Coordonatorii proiectului la nivelul judeţului Prahova sunt prof. Silvia Olteanu, inspector şcolar specialitate (ISJ Prahova) şi ing. Cosmin Birjaru (Direcţia Silvică Prahova).

3Şcolile prahovene implicate în proiect sunt Colegiul Naţional “Jean Monnet” Ploieşti, prin dnele profesoare Tanur Iuliana şi Dumitrescu Iolanda, şi Colegiul Naţional “Nichita Stănescu”, prin profesorii Sandu Monica şi Enache Dan, în proiect participând atât elevi de gimnaziu cât şi elevi de liceu.

În cadrul proiectulului “Protejăm natura pentru viaţă”, elevi, profesori, părinţi, autorităţi locale, ONG-uri, au participat la acţiuni şi activităţi instructiv-educative de învăţare a elevilor cu scopul consolidării educaţiei ecologice a acestora şi formarea unor deprinderi şi abilităţi în spiritul gestionării eficiente a resurselor naturale. Astfel, elevii au ecologizat spaţiile verzi din şcoală şi din împrejurimi, au plantat arbuşti, au sădit flori, dar au participat şi la dezbateri pe această temă, au scris poezii, eseuri, au prezentat filmuleţe ecologice, au cântat, au realizat şi prezentat PPT-uri tematice.

Bineînţeles că timpul alocat pentru derularea proiectului s-a dovedit foarte scurt, iar condiţiile meteorologice din prima săptămână a lunii aprilie au reprezentat adevărate obstacole în realizarea activităţilor la termenele propuse. Pornind de la argumentul că educaţia ecologică este permanentă, ne vom continua activităţile şi ne vom spori eforturile pentru a demonstra că a fi “ecologist” înseamnă a fi responsabil pentru tine, pentru ceilalţi, pentru VIAŢĂ în general, iar noi oamenii facem parte din mediul înconjurător, de aceea a proteja mediul înseamnă a ne proteja şi pe noi, oamenii!

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează