Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectului Responsabilitate Ecologică în Școli ajuns la ediţia a IV-a!

0

Prin acest proiect, ECOTUR îşi propune educarea în spirit eco-civic a elevilor din clasele primare şi gimnaziale pentru a crea premisele unui comportament responsabil faţă de mediul înconjurător, susţinând faptul că învăţarea poate depăşi barierele unei cărţi.

În următoarele săptămâni voluntarii Clubului de Turism și Ecologie ECOTUR și studenții Modulului Psihopedagogic înarmați cu voie bună și entuziasm își vor uni forțele pentru a crește gradul de implicare a elevilor de clasa a IV- a și a VII- a  în activități cu tematică ecologică. Proiectul se va desfășura în 14 clase a 6 școli din București, unde elevii  vor fi informați și implicați în activități menite să promoveze importanța ecologiei.

Proiectul se împarte în două etape. Prima parte se va desfășura începând cu 10 martie și presupune două  întâlniri la clasă cu elevii în care vor fi antrenați în jocuri menite să le dezvolte cunoștințele despre ecologie, le va fi captată atenția prin ateliere de reciclare creativă și  vor fi surprinși cu filmulețe haioase şi educative specifice vârstei despre mediul înconjurător.

În cea de-a doua etapă copiii vor experimenta un nou tip de activitate, cea a plantării de copăcei și plante în curtea școlii, prin care se vor putea distra, vor lucra în echipe și vor cunoaște totodată importanța respectării mediului înconjurător și protejării lui.

res imagine

În  cadrul acestei ediții, proiectul se va extinde și în afara capitalei, urmând să se desfășoare și în  comunitâţi din judeţul Prahova, unde se află elevi dornici de a învăța și de a deprinde un comportament ecocivic pe termen lung.

ECOTUR este o organizație studențească non-profit ce este formată din tineri entuziaști și cu inițiativă, al cărei scop principal este implementarea de proiecte, în domeniile turism și ecologie, ce vizează dezvoltarea personală și profesională a studenților, informarea tinerilor cu privire la nevoia de protecție a mediului și implicarea acestora în acțiuni ecologice.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.