Proiectul “Ne pregatim pentru ROMANIA” la Valcea

0

Dupa lansarea oficiala a Proiectului NE PREGATIM PENTRU ROMANIA, care a avut loc miercurea trecuta, azi, luni, 17 ianuarie 2011, incepand cu ora 14,00, in sala de conferinte a Bibliotecii Judetene Valcea, se deschid cursurile pentru tinerii inscrisi in Proiectul „NE PREGATIM PENTRU ROMANIA”.

Primul curs este structurat in doua parti. Prima este sustinuta de Ionut Rusu, fost voluntar EUROPE DIRECT, student in Danemarca, care va argumenta de ce tinerii ar trebui sa ramana sau sa se intoarca in Romania dupa studii. In partea a doua, Alexandru Bardasu, tot un fost voluntar al Centrului de informare, elev in clasa a XII-a la Colegiul National „Alexandru Lahovari”, ii va invata pe participanti „Cum sa prezinte o PREZENTARE”.

Cel de-al doilea curs al lunii ianuarie se va desfasura in data de 31 ianuarie 2011. Proiectul este dedicat Anului European al Voluntariatului si este realizat in parteneriat cu Biblioteca Judeteana Valcea.

Proiectul “Ne pregatim pentru ROMANIA”

Tendinta romanilor de a studia, munci sau trai in Europa este aproape de nestavilit. Tinerii sunt primii care, de la o varsta  frageda, doresc sa plece din tara, pentru ca inversarea scarii valorilor, lipsa unor modele, dar si o societate in care sunt promovate mediocritatea si lipsa educatiei fac ca traiul in Romania sa fie o adevarata provocare.
Proiectul educational  “Ne pregatim pentru ROMANIA”, care  se adreseaza tinerilor de liceu, clasele a IX-a si a X-a, isi propune sa contrabalanseze aceasta tendinta, prin prezentarea unor valori romanesti autentice.

Proiectul va avea trei componente:
a) dezvoltare personala a tinerilor implicati in proiect;
b) voluntariat in sprijinul comunitatii;
c) activitati de mentorat din partea Fundatiei “Casa cartii”.
Cele 24 de cursuri proiectate sa fie sustinute in 2011 vor aborda diverse aspecte, de la schimbarea atitudinii, pana la cunoasterea si aprecierea valorilor traditionale romanesti (costumele populare romanesti, sociologia familiei si religia).

Perioada de derulare este ianuarie 2011 – decembrie 2011 pentru elevii de clasa a X-a si de doi ani pentru cei din clasa a IX-a. Traineri vor fi  bibliotecari, fosti voluntari ai Centrului EUROPE DIRECT Valcea si oameni de cultura valceni. Manager de proiect – Dana Radulescu.

Cele doua proiecte ale Fundatiei “Casa Cartii” se desfasoara sub auspiciile Anului European al Voluntariatului.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează