Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul “Calatorie educativa in lumea satului” continua intalnirile educationale

0

Proiectul “Calatorie educativa in lumea satului” continua intalnirile educationale alaturi de copiii din Varasti si Bucuresti, vineri si sambata, 7 si 8 octombrie 2011. Proiectul “Calatorie educativa in lumea satului” apartine Asociatiei Lume Buna si este finantat  cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul Tineret In Actiune, Sub-actiunea 1.2. “Initiative ale tinerilor”.

Larisa Popescu este initiatorul si coordonatorul proiectului si are alaturi de ea 15 voluntari ce se implica activ in implementarea proiectului. Beneficiarii proiectului sunt 60 de copii cu varste intre 6 si 11 ani: 30 copii provenind din mediul rural – de la scoala din comuna Varasti – si 30 de copii din mediul urban –de la Scoala nr. 98, din sector 4, Bucuresti.

Vineri, 7 octombrie, voluntarii implicati in proiect vor dedica copiilor de la scoala primara din comuna Varasti  un nou program educativ si, pentru ca vremea ne surade, acesta se va desfasura tot in aer liber. Activitatile voluntarilor au la baza animatia socio-educativa, asadar comuna va rasuna de rasetele copiilor provocate de joculete si voie buna.

Daca pe 24 septembrie au mers in excursia in satul Varasti elevii selectati din clasele intai si a 3-a de la scoala 98 din Bucuresti,  sambata aceasta, 8 octombrie, a venit randul elevilor din clasele a 2-a si a 4-a  sa se bucure de un frumos program educativ – de o serie de activitati de educatie prin joc in lumea satului.

Programul educativ din cadrul proiectului “Calatorie educativa in lumea satului” este orientat catre incurajarea  creativitatii si a spiritului de echipa, oferind copiilor noi forme de invatare prin joc. In cadrul programului sunt incluse si elemente de educatie prin care copiii sa afle despre traditii si obiceiuri din satul Varasti.

Acest proiect se doreste a fi un prim pas – un proiect pilot –  in domeniul educatiei non-formale la sat – urmand ca implementarea lui la nivel national sa faca posibil accesul cat mai multor copii din mediile urban-rural la o forma atractiva de educatie prin joc.

Intra si pe grupul facebook Calatorie educative in lumea satului

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.