Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiect muzical în PREMIERĂ în România: JAZZ FOR KIDS!

0

JAZZ FOR KIDS – proiect muzical în premieră în România

iunie – iulie 2013

 JAZZ.RO vine cu un nou program în premieră în România – JAZZ FOR KIDS – care le va oferi  copiilor și părinților, deopotrivă, o întâlnire ludică, interactivă și plină de ritm cu jazzul și improvizația muzicală. Proiectul va fi lansat în iunie, cu prilejul Zilei Copilului, printr-un concert-creație al compozitorului și pianistului de jazz, Mircea Tiberian.

Avându-i alături pe Diana Miron la voce și vioară, Alex Munteanu la saxofon, Vlad Popescu la percuție și pe Michael Acker la bas, Mircea Tiberian își va provoca audiența la interacțiune prin ingenioase dialoguri cu instrumentele. Muzica, armoniile și ritmul se vor transforma în povești, personaje sau ghicitori care vor traduce pe înțelesul micilor spectatori limbajul bogat al muzicii de jazz.

Am gândit acest spectacol pornind de la ideea că foarte tânăra generaţie poate și trebuie apropiată de arta muzicală, de muzica improvizată şi de jazz, în special. Nu în ultimul rând, m-am gândit și la părinţii care vor să cultive şi să faciliteze accesul celor mici sau al tinerilor la diversele forme de artă muzicală. Aceste obiective se pot realiza doar prin contactul direct cu muzica. În acest sens, participarea spectatorilor la actul propriu-zis prin cântec şi dans, prin întâlnirea cu diferitele instrumente şi sonorităţile lor, prin dialogul cu cei care performează este esențială și este ceea ce ne propunem cu acest spectacol”, spune Mircea Tiberian.

Proiectul pilot al programului JAZZ FOR KIDS va avea loc sâmbătă, 1 iunie 2013, în mijlocul comunității de copii orfani din Valea Plopului, începând cu ora 12.00 (Valea Screzii, comuna Posești, Jud Prahova – Asociația Pro-Vita).

Spectacolul JAZZ FOR KIDS va fi prezentat și în București: sâmbătă, 15 iunie 2013, începînd de la ora 10.30, în cadrul Street Delivery, în Parcul Grădina Icoanei și duminică, 7 iulie 2013, începând cu ora 11.00, în cadrul ArCuB Live Open Air Jazz Blues & More, în Piața George Enescu.

 

Accesul la toate spectacolele JAZZ FOR KIDS este gratuit.

Proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Parteneri: Asociația Pro Vita, Street Delivery, Arcub

Sponsori: Dulux, Holcim, Geberit, Editura Galaxia

Parteneri media: 7 seri, Dilema Veche, Fundația Cărturești

Cu sprijinul: DC Communication, De Dragul Artei, Green Sound Team, Green Hours şi La Scena
Cu prilejul lansării proiectului pilot la așezământul de la Valea Plopului, JAZZ.RO organizează și o campanie de strângere de cărți care vor fi donate comunității de copii orfani cu prilejul spectacolului. Donațiile de cărți se pot face la punctele de colectare din clubul LaScena (Calea Călărașilor, nr. 55), în fiecare zi între orele 12.00 – 22.00, începând cu joi, 30 mai și până duminică, 7 iulie 2013.

jazz for kids

Despre JAZZ.RO

Înfiinţată în anul 2011, JAZZ.RO este asociaţia culturală care îşi propune să descopere şi să promoveze jazz-ul european în România şi jazz-ul românesc în străinătate. JAZZ.RO este, de asemenea, o platformă pentru comunitatea de jazz din România menită să promoveze tineri artişti în deschiderea fiecărui concert.

Printre proiectele implementate de JAZZ.RO se numără: Festivalul Jazz in Church (proiect unic în România, ajuns la a doua ediție derulat, cu casă închisă, între 21 și 24 martie 2013, la Biserica Luterană din București), Modern Solo Piano – în cadrul căruia au evoluat pe scenele Bucureștene reputați muzicieni internaționali, precum Bugge Wesseltoft, Vassilis Tsabropoulos, Leszek Mozdzer și Nik Baertsch, The Art of Trio (Anouar Brahem), JAZZ.RO Workshop (Nik Baertsch, Francois Couturier) și JAZZ.RO Concert (Anouar Brahem, Jack DeJohnette Group).

Mai multe informaţii pe www.jazz.ro şi www.facebook.com/jazz.romania

Despre Mircea Tiberian

Mircea Tiberian este profesor la Universitatea de Muzică din București, la secţia jazz (secţie pe care, de altfel, a şi înfiinţat-o în 1990). Compozitori și pianist de jazz, ela a concertat în Statele Unite, Franţa, Germania, Austria, Polonia, Cehia şi Slovacia, Bulgaria, Grecia, fosta URSS şi Siria.

Printre muzicienii cu care a colaborat se numără Larry Coryel, Tomasz Stanko, Adam Pieronczyk, Herb Robertson, Ed Schuller, Nicholas Simion, Maurice de Martin. Discografia sa numără cinci albume de autor: Magic bird, Never ending story, Working underground, Alone in heaven, Hotel of three Beginnings, la care se adaugă trei discuri cu grupul Interzone – Interzone, Interzone plays with Adam Pieronczyk şi Crossing Atlas 45. A primit premiul Uniunii Compozitorilor pentru compoziţie de jazz în 1990, 1994 şi 2000. Alături de activitatea sa jazzistică, Mircea Tiberian participă la evenimente interdisciplinare cum ar fi: spectacole de balet şi jazz (Incursiuni, în 1997), acţiuni multimedia (Apus Dei şi Exodus), spectacole de poezie şi jazz (în cadrul programelor promovate de Muzeul Literaturii Române). Mircea Tiberian a realizat mai multe lucrări teoretice despre jazz: articole, recenzii şi materialul audio Talking about jazz Fundamentals.

Despre așezământul din Valea Plopului – Asociația Pro-Vita

Situat în Județul Prahova, Valea Plopului este locul unde preotul Nicolae Tănase a clădit, în ultimii 20 de ani, un adăpost pentru copii abandonați, copii fără părinți și tineri alungați din căminele de copii. Centrul din Valea Plopului adăpostește în prezent peste 200 de copii cărora le sunt asigurate îngrijire, mâncare și supravegherea de către femei angajate din sat.  Valea Screzii, comuna Posești, Jud. Prahova – Asociația Pro-Vita.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.