Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiect Erasmus + pentru tineri voluntari

0

Asociația SolidDar Otopeni a organizat in perioada 23 iulie – 2 August 2015, în parteneriat cu Orenda Foundation (Bulgaria), L’isola che non c’e (Italia) si Ticket2Europe (Spania), cursul de formare pentru lucrători de tineret „Wash Away the Barriers” finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+. Scopul proiectului a fost dezvoltarea competentelor lucrătorilor de tineret de comunicare cu persoane provenite din medii dezavantajate.

1

Activitatea organizatiei din Romania si a organizatiilor partenere a revelat o problema comuna: buna-vointa lucratorilor de tineret de a se implica in lucrul cu persoane din categorii defavorizate dar insuficientele abilitati practice de comunicare, relationare si motivare a acestora, in vederea imbunatatirii conditiilor de viata in general, a celor de igiena personala in special.

Timp de 10 zile, 24 de participanți au învățat prin metode non-formale si activitati practice, care sunt competentele, valorile, barierele si modalitatile de depasire a acestora, utile in acceptarea grupurilor defavorizate si sprijinirea lor, lucrul în echipă și adaptarea la schimbare si diferente.
Lucratorii de tineret au intrat si în contact cu comunitatea locală din Otopeni prin organizarea unor ateliere practice, care vizau sa-i invete pe copii si sa consolideze, prin joc, regulile de igiena personala. Astfel, participanții au avut ocazia să aplice metodele de lucru in echipa si de relationare cu persoane dezavantajate, învățate în cadrul cursului. In timpul activitatilor, s-au implicat copii si parinti din comunitate care nu faceau parte din grupul initial caruia ii erau dedicate.

Evenimentul a fost prezentat in revistele locale din Otopeni si Corbeanca si afise despre acesta au fost postate pe avizierele din oras si din scoala unde invata copiii care au participat.

Asociația SolidDar este o organizație non-guvernamentală, înființată în anul 2013, care concepe, organizează, promovează și desfășoară acțiuni și proiecte cu scop social si umanitar, ce urmăresc dezvoltarea competentelor tinerilor și adulților din punct de vedere profesional, in organizatiile si comunitatile din care provin și personal.

Erasmus + este noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului. Acesta va intregra șapte dintre programele europene de finanțare: Învățare pe Tot Parcursul Vieții, Tineret în Acțiune, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink și programul pentru cooperare cu țările industrializate.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.