Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Programul național de sănătate pentru nutriție „Mănânc sănătos la școală” a fost extins în mediul rural

0

Programul național de sănătate pentru nutriție „Mănânc sănătos la școală”, implementat de Sodexo România, în parteneriat cu studenții voluntari ai Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, a fost extins în mediul rural. Primele ore au fost desfășurate vineri, 13 mai, în patru comune și sate din județul Argeș: Pietroșani, Gănești, Bădești și Retevoiești.

Mananc sanatos la scoala_Arges_201605

În cadrul programului de educație pentru nutriție „Mănânc sănătos la școală”, adresat elevilor din clasele primare (clasele 0 – IV), aceștia sunt învățați să mănânce echilibrat în pauzele de masă de la școală. Programul presupune lecții deschise susținute de studenții la Universitatea „Carol Davila” din București, la care participă elevi din școlile selectate ce reconstituie meniul unei gustări sănătoase la scoală, învață ce reguli alimentare trebuie să urmeze pentru a fi sănătoși și află răspunsuri la cele mai importante întrebări legate de impactul nutriției asupra sănătății în funcție de vârsta.

„Este important să educăm copiii să se hrănească sănătos, să deprindă noțiunile esențiale despre nutriție încă din copilărie. Interacțiunile lor cu studenții la Universitatea de Medicină, care sunt voluntari în toate acțiunile acestui proiect, ne arată nevoia celor mici pentru informații adecvate vârstei despre obiceiul de a mânca sănătos” , declară Codruța Pîșă, Public Affairs Director, Sodexo România.

„De la debutul său, care a coincis cu începutul anului școlar programul «Mănânc sănătos la școală» a ajuns în opt școli din opt localități diferite și peste 2.000 de copii au beneficiat de orele de educație pentru nutriție.”

Prin acest proiect, Sodexo aduce în România expertiza companiei din 80 de țări, unde peste 75 de milioane de angajați și copii învață despre o nutriție sănătoasă. Obiectivul Sodexo este ca programul „Mănânc sănătos la școală” să fie unul sustenabil, care să ofere unui număr cât mai mare de copii oportunitatea de a învăța principiile unei nutriții sănătoase. La nivel global, educația pentru nutriție este una dintre prioritățile companiei Sodexo, care este cel mai mare angajator de medici nutriționiști și dieteticieni și este lider de 50 de ani în servicii de catering de cea mai bună calitate.

Despre „Să creștem sănătoși”
Cele mai recente acțiuni desfășurate în cadrul campaniei „Să creștem sănătoși”, susținută de Sodexo, sunt inițiativa „Un măr pe zi”, în cadrul căreia sute de elevi au primit mere în pauza de masă de la școală timp de o lună, și „Ghidul de Nutriție” pentru copii oferit în școli, biblioteci publice, precum și în centre medicale din toată țara. La nivel global, Sodexo este cel mai mare angajator de medici nutriționiști și dieteticieni și este lider de 50 de ani în servicii de catering de cea mai bună calitate. Sodexo desfășoară acțiuni de educație pentru nutriție în 80 de tari unde peste 75 de milioane de angajați și copii învață despre o nutriție sănătoasă.

Sodexo în România
Din 1998, Grupul Sodexo în România, care numără astăzi 734 de angajați, oferă Soluții cuprinzătoare pentru Calitatea Vieții:
– Beneficii pentru Angajați:
– Programe de Incentivare
– Beneficii Publice
– Servicii de alimentație/catering
– Managementul facilităților

Sodexo, lider mondial în Servicii pentru Calitatea Vieții
Compania Sodexo, al 19-lea angajator mondial, a fost înființată de către Pierre Bellon în 1966, în Marsilia, Franța și este astăzi lider mondial în Soluții pentru Calitatea Vieții de Zi cu Zi.
Grupul operează în 80 de țări cu 420.000 de angajați care împărtășesc aceeași pasiune de a oferi servicii.
Avem încrederea că o bună calitate a vieții sporește satisfacția şi motivația indivizilor, jucând astfel un rol important în performanța organizațiilor care sunt partenerii noștri strategici.

Sodexo în lume – Cifre cheie
• 18 miliarde de euro cifră de afaceri
• 420.000 de angajați
• 80 de țări
• 32.700 de puncte de lucru
• 75 de milioane de consumatori zilnic

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.