Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Programul Festivalului Idis 2 -5 septembrie 2010

0

In perioada 2 -5 septembrie 2010 se desfasoara in Bucuresti Festivalul IDIS festival al limbii si culturii idis. Teatru, muzica, arta, film si istorie este oferta acestui festival. Cultura este servita in mai multe locuri din capitala: cluburi, sali de teatru si de film.

PROGRAMUL FESTIVALULUI IDIS  2 -5 septembrie 2010

– Joi, 2 septembrie 2010

10.30 – Teatrul Evreiesc de Stat
Deschiderea oficială a festivalului – conferinţă de presă
12.00 – Teatrul Evreiesc de Stat
De la Pomul Verde la Broadway – conferinţă; moderator: regizor Harry Eliad.
Teatrul idiş în România (regizor Harry Eliad) Muzica evreiască în producţiile teatrale (ing. Adrian Cuperman) De ce avem nevoie de un teatru în idiş (regizor Andrei Munteanu) n De la Iaşi la New York (regizor Radu Gabrea)
16.30 – Cinematograful Union
Şi s-au dus ca vîntul… – povestea Teatrului Baraşeum (film documentar – prezintă regizor Radu Gabrea)
19.30 – Teatrul Evreiesc de Stat
Spectacol de teatru: Proştii din Helem de Moişe Gerşenzon (Teatrul Evreiesc de Stat)

– Vineri, 3 septembrie 2010
10.00 – Centrul Comunitar Evreiesc (JCC – Bucureşti)
Ştetl-ul şi lumea sa n conferinţă; moderator: regizor Erwin Şimşensohn
Cultura ştetl-ului în România (prof. dr. Liviu Rotman) n Bucovina evreiască (dr. Emil Rennert – Austria) n Redescoperirea idişland-ului în România (dr. Simon Geissbühler, Elveţia) n Hasidism şi isihasm: repere, filiaţii, legături (dr. Madeea Axinciuc) n Pictura murală a sinagogilor din Moldova (dr. Măriuca Stanciu)
16.30 – Cinematograful Union
Itzic Manger (film documentar – prezintă regizor Radu Gabrea)
19.00 – Sinagoga Mare
Kabalat Şabat

– Sîmbătă, 4 septembrie 2010
10.00 – Centrul Comunitar Evreiesc (JCC – Bucureşti)
Yiddişland – conferinţă; moderator: dr. Aurel Vainer
Limba idiş – trecut şi prezent – de la mammelushn la artă (dr. Harry Kuller) n Iddişland: cultură şi identitate politică în presa idiş de la sfîrşitul sec. 19 din România (dr. Augusta Radosav – Cluj) n Limba idiş – sursă de suport moral în timpul Holocaustului (dr. Lya Beniamin) n Amintiri despre idiş, dintr-un ştetl (dr. Aurel Vainer)
16.00 – Centrul Comunitar Evreiesc (JCC – Bucuresti)
Mammelushn – conferinţă; moderator: dr. Jose Blum
Traduceri în limba română din literatura clasică idiş (dr. Camelia Crăciun) n Pereţ- un mare scriitor în idiş (Ghidu Brukmaier) n De la La Fontaine la Eliezer Şteinberg (scriitor Carol Feldman)
19.00 – Teatrul Evreiesc de Stat
Spectacol de teatru: Alein ist die Neshume rein / Singur, sufletul este pur
Yaakov Bodo & Misha Blecharovitz – Yiddishpiel Theater (Israel)
21.00 – Green Hours 22 Club Jazz Café
Concert Vienna Klezmer Band (Austria)

– Duminică, 5 septembrie 2010
Ziua europeană a culturii iudaice
11.00 – Muzeul Ţăranului Român
Concert Hakeshet Klezmer Band (Romånia) – Spectacol de dansuri evreieşti – Ansamblul Hora (România) n Concert Mames Babegenush Klezmer Band (Danemarca)
17.30 – Muzeul Ţăranului Român
Concert Mazel Tov Klezmer Band (Romania) n Concert Preßburger Klezmer Band (Slovacia)
20.30 – Centrul Comunitar Evreiesc (JCC – Bucureşti)
Spectacol de teatru: Yiddish Experience
Maia Morgenstern & Radu Captari

Vizitarea Sinagogii Mari din Bucureşti – 2, 3, 5 septembrie, între orele 10.00-17.00.
Vizitarea Muzeului de Istorie a Evreilor din România – 2-5 septembrie, între orele 10.00 – 18.00.

via observatorcultural.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.