Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Programul activitatilor pentru copii / Festivalul International „Viata e Frumoasa”, 8-18 noiembrie 2012

0
Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical “Viata e frumoasa!”, organizat de Teatrul National de Opereta “Ion Dacian”, revine cu o noua editie, ce va avea loc anul acesta in intervalul 8 -18 noiembrie. Programul celor 11 zile de festival va fi unul bogat in evenimente culturale, adresate nu numai spectatorilor mai mari, ci si celor mici, acestora fiindu-le pregatite o serie de activitati speciale.Astfel, in sectiunea dedicata copiilor, oferta este una variata, incluzand spectacole de teatru pentru copiiun eveniment muzical de amploare – Gala “Ion Dacian” pentru Juniori, dar si ateliere de muzica si povesti senzoriale, sau ateliere tematice, organizate in cadrul proiectului “Creste prin artă!” la sediul unor institutii de invatamant din Bucuresti.

 

SPECTACOLE PENTRU COPII

“DRUMURI DE NISIP”
Trupa de teatru HOPA-TROP
Duminica, 11 noiembrie 2012, ora 11.00
Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Balcescu”

“Drumuri de nisip”, un spectacol non-verbal insotit de acompaniament muzical live, se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 18 luni si 5 ani. Evenimentul isi propune sa ajute la formarea unui public tanar – viitorul public adult de maine, pregatit sa recepteze si sa inteleaga actul teatral. Biletele vor fi disponibile in curand in reteaua vandbilete.roPretul biletului (10 lei) va fi achitat doar de catre adulti, cu mentiunea ca fiecare persoana platitoare de bilet nu poate fi insotita de mai mult de 2 copii.

„MICUL PRINT”
Teatrul de Stat de Papusi din Erevan, Armenia

Duminica 11 & Luni 12 noiembrie 2012, ora 17.00 – Teatrul Tandarica

Spectacolul din data de 11 noiembrie va fi precedat, de la ora 16.30, de lansarea Enciclopediei pentru Copii – Spectacolul Muzical pe intelesul celor mici, realizata de Teatrul National de Opereta „Ion Dacian”. Biletele sunt disponibile in reteauavandbilete.ro

 

GALA “ION DACIAN” JUNIOR

Duminica, 11 noiembrie 2012, ora 17.00

Aula Bibliotecii Nationale

Eveniment organizat in premiera in cadrul Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical “Viata e frumoasa!”, Gala “Ion Dacian Junior” reuneste tineri interpreti, cu varsta cuprinsa intre 10 si 16 ani, care vor interpreta cele mai frumoase pagini din operete, musicaluri si filme. In cadrul acestui eveniment va avea loc si o prezentare a Enciclopediei pentru copii – Spectacolul muzical pe intelesul celor mici.

 

ATELIERE PENTRU COPII

ATELIER MUZICAL– SEZATOARE CU FLUIERE SI POVESTI

Coord. Beatrice & Florin Iordan

Vineri, 9 noiembrie 2012, ora 12.00

Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Balcescu”

Atelierul se adreseaza copiilor cu varsta mai mare de 4 ani.

Numar de participanti:15
Pretul unui bilet: 10 lei.

Biletele vor fi disponibile in reteaua vandbilete.ro
Atelierul functioneaza sub forma unei sezatoare sonore, gandita din drag de muzica veche, specific romaneasca, si are scopul de a ii familiariza pe copii cu instrumentele traditionale, apropiindu-i totodata de basmul popular si de obiceiurile romanesti in general.

ATELIER – POVESTI SENZORIALE

Coord. Beatrice Iordan

Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Balcescu”

Atelierul „Povesti senzoriale” este impartit in trei povestiri, fiecare dintre acestea reprezentand un atelier in sine:

(1) Calatoriile lui Ivan – sambata, 10 noiembrie, ora 12.00

(2) Ascultand Marea – sambata, 17 noiembrie, ora 12.00

(3) Povestile Padurii – duminica, 18 noiembrie, ora 12.00

Atelierul se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 7 ani.
Numar de participanti:15 copii /atelier
Pretul unui bilet:10 lei
Biletele vor fi disponibile in reteaua vandbilete.ro

Atelierul isi propune sa apropie copiii de lumea povestilor, ajutandu-i pe cei mici sa exploreze universul basmului prin intermediul simturilor: al vazului (teatru de umbre), al auzului (cu ajutorul unor instrumente simple ce acompaniaza sonor intreaga poveste), al mirosului (cu ajutorul unor plante si mirodenii), a simtului tactil, prezent si el în firul povestii. Toate acestea se regasesc in ciclul celor trei povesti senzoriale, atelierul imbinand crampeie de teatru, muzica, joc, improvizatie, voie buna si multa, multa copilarie.

Pentru mai multe informatii despre atelierele pentru copii, va stam la dispozitie la adresa de e-mail: anca.scurtu@opereta.ro, sau la numarul de telefon 0751.177.084.

Pentru inscrierea la ateliere, va rugam sa tineti cont de limita de varsta corespunzatoare. Pentru buna desfasurare a activitatiloreste indicat ca, dupa achizitionarea biletului, sa ne trimiteti un e-mail in care sa mentionati numele copilului, varsta, precum si datele de contact ale parintelui.

In cadrul Festivalului International „Viata e frumoasa!” vor avea loc de asemenea o serie de ateliere realizate in cadrul proiectului cultural-educational “Creste prin arta!” – ateliere de introducere in pantomima, balet, muzica si teatru. Acestea se vor desfasura cu participarea unor grupuri de elevi din ciclul de invatamant primar de la:

·         Scoala Gimnaziala nr. 27 / Atelier de introducere in pantomima, coord. Mioara Ifrim, Atelier de inventie muzicala, coord. Gabriel Popescu, Atelier ABC-ul in teatru, coord. Oana Rusu

·         Scoala nr. 85 „Vasile Bunescu” / Atelier de invenție muzicala, coord. Gabriel Popescu, Atelier de balet, coord. Iulian Radoi si Madalina Mechenici;

·         Liceul cu clasele I-XII „Traian Lalescu”, Branesti / Atelier de introducere in pantomima, coord. Mioara Ifrim;

·         Fundatia „Chance for Life” / Atelier de Balet, coord. Iulian Radoi si Madalina Mechenici, Atelier de introducere in pantomima, coord. Mioara Ifrim.

Acestora li se adauga Atelierul „Viata e frumoasa!”desfasurat anul acesta in parteneriat cu Asociatia Pro Educatie, Cultura si Tehnologie la Centrul Scolar nr. 3 pentru copii hipoacuzici. Coordonata de teatrologul Adriana Teodorescu, activitatea presupune mesterirea unor papusi bi-ba-bo (sau papusi pe mana), care vor face, la finalul atelierului, obiectul unei expozitii cu vanzare. 

Parteneri ai activitatilor pentru copii din cadrul festivalului:

Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Balcescu”

Asociatia Pro Educatie, Cultura si Tehnologie

 
Teatrul National de Opereta „ION DACIAN” este o institutie publica de cultura finantata de Ministerul Culturii si Patrimoniului National 
Parteneri principali:

Primaria Municipiului Bucuresti
Consiliul General al Municipiului Bucuresti

Cu sprijinul:
Primaria Sectorului 1 – Bucuresti


Parteneri:

Primaria Sectorului 1

Howard Johnson

Five’s

UNMB

UNATC

Teatrul Odeon

Godot Cafe-Teatru

Dracula – Asociatia Culturala de Teatru, Muzica si Film

Teatrul Metropolis

Teatrul de Animatie Tandarica

Universal Solution

Ambulanta BGS

APA NOVA

Teatrul Nottara

La Salul cel Negru

CreArt

 


Parteneri media:

 

Radio Romania Cultural

Radio Romania Actualitati

Radio Romania Muzical 
Romania Libera
Affichage
Media Bloc
Spin Media
Revista BeWhere
Revista Flacara
Zoom
Port.Ro
Oops Media
Acasa.Ro
Liternet.Ro
Actualitatea Muzicala
Auto Expert
Yacht Expert
TABU
The Marketer
Bussiness Woman
ArtAct Magazine
calendarevenimente.ro

Femei in Afaceri

24-FUN


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.