Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Programul „O sansa pentru viata”, lansat de Asociatia React si Vodafone continua cu modernizarea Centrului de Transfuzii Bucuresti

0

 

  • Centrul de Transfuzii a fost dotat cu echipamente informatice si a fost renovat partial
  • In urma recompartimentarii spatiului, timpul pe care un donator il petrece in Centru a scazut cu 50%
  •  „O sansa pentru viata” este cel mai amplu program national de donare de sange, cu ajutorul carora au fost salvate peste 140.000 de persoane in ultimii 4 ani

Asociatia REACT si Vodafone Romania continua programul „O sansa pentru viata”, lansat in 2008, cu modernizarea Centrului de Transfuzii Bucuresti. Proiectul de modernizare consta in renovarea cladirii Centrului si dotarea acestuia cu echipamente informatice. Pana in prezent, a fost renovat parterul cladirii, iar Vodafone Romania a donat 10 echipamente informatice pentru crearea unei baze de date electronice centralizate a persoanelor care vin sa doneze sangela Centrul de Transfuzii Bucuresti.

„Construit in 1952, Centrul de Transfuzii Bucuresti nu a mai fost renovat inca de la infiintare. De aceea, am decis sa continuam programul „O sansa pentru viata” cu renovarea acestei institutii atat de importante pentru salvarea de vieti omenesti. Am finalizat de renovat parterul cladirii, iar prin recompartimentarea spatiului de receptie si administrativ, timpul de asteptare al donatorilor s-a redus cu 50%. In lunile urmatoare, vom extinde lucrarile de modernizare si la celelalte zone destinate donatorilor. O sansa pentru viata este cel mai amplu program national de donare de sange din Romania, cu ajutorul caruia au fost salvati peste 140.000 de oameni, pe parcursul ultimilor 4 ani. Pana in prezent, peste 100.000 de persoane au donat sange, dintre care 2000 de angajati Vodafone”, a spus Florina Tanase, Director Regulatory, Legal and Corporate Affairs, Vodafone Romania.

“Ne bucuram ca in urma acestui proiect de modernizare, am reusit sa scadem cu peste 50% timpul pe care un donator il petrece in centru. Eficienta activitatii de donare a crescut considerabil, pe de o parte prin informatizarea Centrului nostru, iar pe de alta parte, prin recompartimentarea spatiului, aducand in acelasi loc partea administrativa – primirea si inregistrarea donatorilor – si sala de asteptare. Este primul proiect de o asemenea amploare derulat in ultimii 50 de ani, iar pentru noi reprezinta un pas urias in realizarea obiectivului de refacere a intregului centru”, a spus Dr. Doina Gosa, directorul Centrului de Transfuzii Bucuresti.

„Centrul de Transfuzii Bucuresti este mai primitor si mai bine organizat, oferind donatorilor de sange o receptie si o sala de asteptare ce corespund standardelor europene. Multumim tuturor celor care ne-au sustinut donand 2% pentru acest proiect de renovare. Speram ca acesta sa fie un pas catre intelegerea actului donarii ca un gest firesc, un act de responsabilitate civica normal, in urma caruia nu trebuie sa asteptam recompense materiale”, a declarat Dr. Anca Stefan, Presedinte Asociatia REACT.

In fiecare lunala Centrulde Transfuzii doneaza aproximativ 5.000 de persoane. Conform legii, in Romania donatorii de sange au dreptul sa primeasca, la cerere, sapte tichete de masa, o zi libera de la locul de munca sau o zi scutire de frecventa pentru elevi, studenti si militari, in ziua donarii, decontarea cheltuielilor de transport pentru cei care au domiciliul sau resedinta in alta localitate decat cea in care isi are sediul institutia la care se face donarea de sange, reducere de 50% la abonamentul pentru transportul in comun timp de o luna, daca donarea se face la institutia de profil din localitatea de domiciliu sau din cea in care donatorul este angajat.

In prezent, Centrul de Transfuzii Bucuresti dispune de o sala de asteptare si o zona de receptie a donatorilor amenajate si dotate in conformitate cu standardele europene. Valoarea lucrarilor de renovare si dotare cu echipamente informatice se ridica la 33.000 Euro, Vodafone Romania contribuind cu 23.000 Euro, iar restul de 10.000 Euro fiind donat de catre comunitate, in urma campaniei de strangere de fonduri initiate de Asociatia REACT anul trecut. Valoarea totala pentru renovarea intregului centru se ridica la 100.000 Euro. Totodata, Centrul de Transfuzii Bucuresti beneficiaza de o ambulanta donata de Vodafone Romania in 2010, pentru a imbunatati cu pana la 30% timpul de livrare a sangelui catre spitalele bucurestene si implicit catre pacienti.

Asociatia REACT este o organizatie neguvernamentala, creata in 2006 pentru a veni in sprijinul actorilor societatii civile prin proiecte ample, durabile, cu impact in comunitatile vizate. Organizatia activeaza in trei domenii: sanatate publica, educatie si integrare sociala, are 5 sucursale in care lucreaza mai mult de 30 de angajati si peste 200 de voluntari. Pana in prezent, Asociatia React a obtinut 9 premii de excelenta – nationale si internationale si a contribuit la salvarea a zeci de mii de vieti omenesti. www.asociatiareact.ro

Vodafone Romania este divizie a Vodafone Group Plc.. Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, dupa venituri, cu 404,6 milioane de clienti in intreaga lume, la 31 martie 2012. Vodafone are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 40 de retele partenere in intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.com.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.