Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Programe variate de licenta si master in tarile scandinave cu ZERO taxe

0

AZI, 21 februarie, intre orele 14.00 si 17.00: eveniment dedicat educatiei scandinave la Hotelul Novotel din Bucuresti

iec

Universitati din Danemarca si Suedia participa azi, 21 februarie, intre orele 14.00 si 17.00 la Hotelul Novotel din Bucuresti la un eveniment dedicat educatiei scandinave – Education on Tour 2014. Elevii si studentii interesati sa-si continue studiile in strainatate vor putea discuta personal cu reprezentantii universitatilor despre programele oferite, conditiile de aplicare si, mai ales, vor beneficia de consiliere personalizata in privinta dosarului de admitere si vor afla mai multe despre oportunitatile de angajare dupa absolvire. Participarea este gratuita, inscrierile se fac pe site-ul www.eef.ro.

Cand vine vorba de alegerea unei destinatii de studiu in strainatate, optiunile sunt aproape nelimitate. Totusi, Suedia si Danemarca sunt in topul preferintelor studentilor internationali. Invatamantul scandinav este complet gratuit pentru studentii UE si este printre cele mai bine cotate in topurile globale, remarcandu-se prin calitatea si dimensiunea aplicata a programelor de licenta si master in limba engleza precum si excelentele oportunitati de angajare dupa absolvire. Materiile si subiectele sunt special concepute de catre firme si companii, de catre potentialii anagajatori, astfel incat, atunci cand studentul se lanseaza pe piata muncii sa fie pregatit sa activeze in domeniul in care a terminat studiile.

Tarile scandinave sunt invidiate mai ales pentru calitatea vietii. De exemplu, conform unui top global, danezii ar fi cei mai fericiti oameni din lume, motivele fiind clare: locuiesc într-un mediu sanatos, prosper, in care tinerii au reale sanse de angajare dupa absolvire si se bucura de salarii atractive, incomparabile cu cele din estul Europei. Mai mult, beneficiaza de servicii medicale si educationale gratuite, la care au acces si romanii, in calitate de cetateni UE. Pe langa faptul ca studiile de licenta si master sunt gratuite, in Danemarca, din acest an, studentii originari din UE primesc o bursa din partea statului danez in valoare de 720 EUR daca demonstreaza ca lucreaza legal in regim part-time, nu mai mult de 10-12 ore/saptamana.

Education on Tour 2014 este organizat in Romania de catre IEC – International Education Center si EDvisory Education, organizatii care isi propun sa promoveze si sa faciliteze studiile in strainatate pentru elevii si studenti romani.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.