Programe variate de licenta si master in tarile scandinave cu ZERO taxe

0

AZI, 21 februarie, intre orele 14.00 si 17.00: eveniment dedicat educatiei scandinave la Hotelul Novotel din Bucuresti

iec

Universitati din Danemarca si Suedia participa azi, 21 februarie, intre orele 14.00 si 17.00 la Hotelul Novotel din Bucuresti la un eveniment dedicat educatiei scandinave – Education on Tour 2014. Elevii si studentii interesati sa-si continue studiile in strainatate vor putea discuta personal cu reprezentantii universitatilor despre programele oferite, conditiile de aplicare si, mai ales, vor beneficia de consiliere personalizata in privinta dosarului de admitere si vor afla mai multe despre oportunitatile de angajare dupa absolvire. Participarea este gratuita, inscrierile se fac pe site-ul www.eef.ro.

Cand vine vorba de alegerea unei destinatii de studiu in strainatate, optiunile sunt aproape nelimitate. Totusi, Suedia si Danemarca sunt in topul preferintelor studentilor internationali. Invatamantul scandinav este complet gratuit pentru studentii UE si este printre cele mai bine cotate in topurile globale, remarcandu-se prin calitatea si dimensiunea aplicata a programelor de licenta si master in limba engleza precum si excelentele oportunitati de angajare dupa absolvire. Materiile si subiectele sunt special concepute de catre firme si companii, de catre potentialii anagajatori, astfel incat, atunci cand studentul se lanseaza pe piata muncii sa fie pregatit sa activeze in domeniul in care a terminat studiile.

Tarile scandinave sunt invidiate mai ales pentru calitatea vietii. De exemplu, conform unui top global, danezii ar fi cei mai fericiti oameni din lume, motivele fiind clare: locuiesc într-un mediu sanatos, prosper, in care tinerii au reale sanse de angajare dupa absolvire si se bucura de salarii atractive, incomparabile cu cele din estul Europei. Mai mult, beneficiaza de servicii medicale si educationale gratuite, la care au acces si romanii, in calitate de cetateni UE. Pe langa faptul ca studiile de licenta si master sunt gratuite, in Danemarca, din acest an, studentii originari din UE primesc o bursa din partea statului danez in valoare de 720 EUR daca demonstreaza ca lucreaza legal in regim part-time, nu mai mult de 10-12 ore/saptamana.

Education on Tour 2014 este organizat in Romania de catre IEC – International Education Center si EDvisory Education, organizatii care isi propun sa promoveze si sa faciliteze studiile in strainatate pentru elevii si studenti romani.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează