Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PROGRAM Gala “5 Licee 5 Teatre” Bucuresti, 10 decembrie 2012

0

Luni, 10 decembrie 2012, incepand cu ora 17:00, la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie din capitala, va avea loc gala si concursul din cadrul proiectului “5 Licee 5 Teatre” editia a II-a. 5 trupe de teatru din 5 licee din capitala vor urca pe scena Comediei pentru a prezenta piesele pregatite pe parcursul proiectului.

Fundatia ECDL ROMANIA alaturi de partenerii sai, Primaria Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si UNITER , vor premia piesele de teatru reprezentate de liceeni la Teatrul de Comedie, Sala Radu Beligan.

“5 Licee 5 Teatre” si-a propus sa incurajeze implicarea liceenilor in activitati culturale prin accesul acestora in institutii si la spectacole de teatru, provocandu-i in acelasi timp la un concurs de piese de teatru.

Pe parcursul Editiei a II-a a proiectului, 150 de elevi din 5 licee din capitala, intre care si membrii ai trupelor de teatru din scoli, au putut viziona gratuit piese din stagiunea a 5 teatre partenere din Bucuresti:Teatrul Mic, Teatrul de Comedie, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Nottara si Teatrul Ion Creanga.

Liceele implicate in cea de a doua editie “5 Licee 5 Teatre” sunt: Colegiul National „Victor Babes”, Colegiul National „Sfantul Sava”, Colegiul National „Spiru Haret”, Colegiul National „Gheorghe Lazar” si Colegiul National „Mihai Viteazul”.

 

Trupele de teatru ale colegiilor au participat si la activitati interactive cu reprezentanti ai teatrelor partenere si au fost coordonati de catre acestia in punerea in scena a unei piese de teatru scurte pe tema „Drepturile Omului”.

Proiectul se va  finaliza chiar de Ziua Internationala a Drepturilor Omului, luni, 10 decembrie, cu reprezentatiile si premierea celor 5 piese de teatru scurte realizate de liceeni in cadrul proiectului: „Never Let Me Go” (dramatizare dupa romanul omonim al lui Kazuo Ishiguro), „Burghezul gentilom” (dupa J.B.P. Molière), „Educatie spartana”, „The shape of things” (prelucrare a piesei lui  Neil LaButte) si „In cautarea sensului pierdut” (dupa Ion Baiesu).

Juriul va fi format din reprezentanti ai partenerilor in proiect .

Membrii juriului vor nota trupele inscrise in concurs, urmarindu-se evaluarea urmatoarelor performante artistice: cel mai bun spectacol, cea mai buna regie, cea mai buna adaptare, cea mai buna interpretare feminina, cea mai buna interpretare masculina, cea mai buna scenografie si cel mai popular spectacol.

 PROGRAM Gala “5 licee 5 teatre” Editia a II-a 

Teatrul de Comedie, Sala Radu Belign, 10 decembrie 2012

17:00 – 17:15 – deschidere eveniment

17:15 – 17:35 –  “Educatie spartana”, Autor: Carmen Cazacu (Colegiul National “Sfantul Sava”)

17:35 – 17:45 – pauza

17:45 – 18:05 – “Never Let Me Go”, dupa Kazuo Ishiguro  (Colegiul National “Gheorghe Lazar”)

18:05 – 18:15 – pauza

18:15 – 18:35 – “The Shape of Things”, dupa Neil LaButte (Colegiul National “Spiru Haret”)

18:35 – 18:45 – pauza

18:45 – 19:05 – “In cautarea sensului pierdut”, dupa Ion Baiesu (Colegiul National “Victor Babes”)

19:05 – 19:15 – pauza

19:15 – 19:35 – “Burghezul Gentilom”, dupa J.B.P. Molière (Colegiul National “Mihai Viteazul”)

19:35 – 20:00 – pauza (Jurizare)

20:00 – 20:30 – Premiere

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.