Reprezentanții Comunităţii Prof 21 și ai Asociației Club Sportiv Roțile Schimbării au desfășurat miercuri și joi proiectul „Diferiți dar împreună”. Scopul programului a fost de a dezvolta sentimentul de afiliere la grup prin înțelegerea și cultivarea sentimentului de responsabilitate și prin dezvoltarea unor abilități de viață în rândul tinerilor în contextul dezvoltării durabile.
Activitatea la care au participat peste 100 de elevi de gimnaziu și liceu s-a desfășurat sub îndrumarea profesorilor, reprezentați ai Comunității Prof 21, respectiv a doamnelor profesoare Iuliana Muscă, Atena Radu și a domnului profesor Ionuț Nițu, sub forma unei întâlniri dintre elevi, cadre didactice și persoanele cu dizabilități din cadrul Asociației Club Sportiv Roțile Schimbării.
Elevii școlii gimnaziale „Lizeta Paul Grecianu ”din Cioceni, comuna Albești și ai școlii din Cioranii de Sus, cât și cei de la Colegiul Naţional Al. I Cuza din Ploiești au fost interesați să afle povestea lui Costin și a Ceciliei și felul în care o dizabilitate îți poate schimba viața. În cadrul activității au avut loc demonstrații interactive de simulare a unei dizabilități (locomotorie, vizuală) cu scopul de a conștientiza această problematică. Maria, una dintre eleve a mărturisit că nu ar deranja-o dacă ar avea un coleg de clasă care folosește scaunul rulant pentru că „și el e om și are aceleași nevoi ca și noi”. O altă metodă inedită aplicată în cadrul proiectului a fost așa numita Bibilioteca vie, o modalitate de a interacționa cu reprezențanții asociației. Astfel Costin şi Cecilia au fost „cărţile vii” iar cititorii au fost elevii. Acest exerciţiu a avut rolul de a promova diversitatea și demnitatea umană și de a încuraja dialogul între oameni, atitudinile deschise și non-discriminatorii. Costin și Cecilia, reprezentanții ONG-ului care se ocupă de reintegrarea persoanelor cu dizabilități au precizat faptul că deși au o dizabilitate locomotorie, respectiv vizuală, acest lucru nu i-a împiedicat din a face tot ceea ce și-au dorit. Costin Dumitru: ,, nu vă grăbiți să judecați după aparențe pentru că fiecare dintre noi are ceva special. Eu am o dizabilitate. Însă handicapul mi-l atribuie mediul înconjurător în special prin lipsa accesibilității.”
Comunitatea Prof 21 are scopul de a dezvolta abilitățile de viață a tinerilor în contextul dezvoltării durabile, prin activități non formale și formale prin care își dorește să implice societatea și comunitatea civilă.
Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării este o organizație nonprofit, înființată în anul 2013 cu scopul de a facilita integrarea socială a persoanelor cu dizabilități prin organizarea unor activități dedicate acestora. Asociaţia CLUB SPORTIV ROȚILE SCHIMBĂRII funcționează în conformitate cu Ordonanța Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, cu modificările și completările ulterioare și cu Legea nr. 71/2011.