Program de muzică pentru familii cu copii de 2 – 6 ani

0

Muză. Muzică. Muzeu.

-program de muzică pentru familii cu copii de 2 – 6 ani-

La început de an, îi invităm pe părinții cu copii de 2-6 ani să petreacă un timp fantastic într-un loc care se animă de muzică, mișcare și instrumente muzicale: în Muzeul George Enescu din Calea Victoriei, nr. 141. Asociația De dragul artei invită familiile cu copii de 2-6 ani să participe sâmbăta, pe bază de programare, la un program inedit de muzică și mișcare.

Sunt propuse două teme diferite, fiecare dintre ele adaptată nevoilor și bucuriei copiilor de a se manifesta liber și creativ prin muzică. Iată ce declară Doamna Claudia Ghimiş, una dintre zecile de mămici care au participat la programul Muză. Muzică. Muzeu: „ A fost foarte frumos. Mulțumim pentru o dimineață minunată. Copiii râdeau în hohote, erau fericiți. Ascultau muzica, o ințelegeau și erau încântați. Mulțumim, mulțumim.”

Tema 1: „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru copiii de 2-3 ani şi 4-6 ani

Poveștile despre Enescu copil sunt completate de jocuri muzicale stârnite de flaut, pian sau vioară. Muzica valoroasă și accesibilă precum și recuzita formată din eșarfe și cercuri colorate încurajează mișcarea dezinvoltă, atât în rândul copiilor cât și al părinților, spre încântarea și amuzamentul tuturor. Programul oferă idei de joacă și pentru acasă, pe alte ritmuri, dar la fel de spectaculoase.

Tema 2:Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 2-3 ani şi 4-6 ani

Personajele Domnul Do și domnișoara La ne acompaniază în muzeu și ajută la perceperea palatului Cantacuzino drept clădire muzicală, în care materialele din care e construită vibrează muzica. Partea de atelier constă în organizarea unei mici orchestre cu ajutorul copiilor, care vor fi personaje muzicale. Aceleași personaje muzicale aleargă prin ploaie pe sunete de tamburină, deschid uși vechi în sunet de vioară și susțin un concert scurt spre încântarea celor de față.

Ideea proiectului a venit din necesitatea de a le propune copiilor mici programe de muzică și mişcare. Întreaga abordare educativă are drept principală miză creativitatea, iar prin îmbinarea mai multor arte în cadrul aceluiaşi atelier se urmăreşte stabilirea unui contact între copiii mici și o serie de practici și valori artistice. Se pun astfel bazele deschiderii lor spre artă și cultură în general, într-o manieră firească, accesibilă şi atractivă. Totul are loc sub îndrumarea specialiştilor în educaţie muzeală şi dans creativ precum şi cu ajutorul unor muzicieni, care vor cânta şi încânta audienţa cu fragmente din lucrări cunoscute ale lui George Enescu.

Structura programelor:

•           Sâmbătă, 12 ianuarie, ora 10.30,  – „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru familii cu copiii de 2-3 ani;

•           Sâmbătă, 19 ianuarie, ora 10.30 – „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru familii cu copiii de 4-6 ani;

•           Sâmbătă, 26 ianuarie, ora 10.30 – „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru familii cu copiii de 2-3 ani;

•           Sâmbătă, 2 februarie, ora 10.30 – „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru familii cu copiii de 4-6 ani.

Înscrieri:

  • Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului (începând cu ziua de luni, ora 10.00) la emailul: dorothea@dedragulartei.ro  (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor și este necesară precizarea datei, numele şi vârsta copilului).

Taxă de participare:

  • 60 lei/familie formată din doi membri (părinte și copil),
  • 80 lei/familie formată din trei membri,
  •  90 lei/ familie formată din patru membri etc.

de dragul artei

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează