Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Program CONIL la ONG Fest

0

ASOCIAȚIA CONIL SE PREGĂTEȘTE DE ONG FEST, CU ACTIVITĂȚI LA STAND ȘI SPECTACOLE SUSȚINUTE DE COPII!

Se apropie cu pași repezi finalul acestei săptămâni și, odată cu acesta, evenimentul dedicat sectorului non-guvernamental românesc, ONG Fest – Festivalul Național al Organizațiilor Neguvernamentale din România (17-19 mai, Parcul Tineretului din Capitală).

Asociatia CONIL va fi prezentă la festival, la standul cu numarul 53, de unde nu vor lipsi materialele de prezentare și promovare, precum și atelierele pentru copii și adolescenți, care se desfășoară sâmbătă de sâmbătă la Centrul de Performanță CONIL: arte plastice, origami, astronomie și știinte distractive.

În paralel, asociația va avea, atât vineri, cât și sâmbătă, momente artistice deosebite pe scena festivalului, asigurate de copiii și adolescenții CONIL Kindergarten sau ai Asociației CONIL.

Astfel, vineri, 17 mai,  va urca pe scenă Grupul preșcolarilor CONIL Kindergarten Cotroceni, coordonat de profesorul Monica Pislariu Ranghilof, cu un scurt program de cântece – ”Minunata lume Disney”.

 

Sâmbătă, 18 mai, vizitatorii ONG Fest vor avea ocazia să urmareasca un colaj muzical rock și folk pregătit de trupa CONIL’s Band, care are în componență copii și adolescenți “speciali”, din cadrul școlilor de nevăzători și ai Liceului Tehnologic “Regina Elisabeta” din București.

Cei 9 membri ai trupei au fost îndrumați de voluntarii asociației Jeanina Cioarec, Iustin și Cătălin Petrescu, și au găsit, prin intermediul cultivării pasiunii pentru muzică, o cale mai ușoară spre integrare.

De asemenea, un moment artistic cu totul special marca Asociația CONIL va fi prezentat de Cristian Vanghele – chitară bass și Kuky Hanafi  – tobe, beneficiari în cadrul proiectului demarat anul trecut de Centrul de Performanță CONIL – “Rock Autism”.

În cadrul acestui proiect inedit, copii și tineri cu tulburări din spectrul autist participă la programe periodice de socializare, întâlniri săptămânale ce au ca scop integrarea lor socială.

Așteptăm, așadar, cu drag, vizitatorii la standul Asociației CONIL, pentru a face cunoștință cu activitățile și proiectele derulate de asociație, și pentru a se delecta cu  momentele artistice deosebite asigurate de membrii Centrului de Performanță CONIL!

Asociația CONIL este un ONG care a luat ființă în anul 2009 cu scopul declarat de a susține integrarea copiilor cu cerințe educaționale speciale și de a le facilita accesul la o educație de calitate. Asociația își propune, prin intermediul activităților și proiectelor de integrare gen ”Cluburile gratuite de weekend” din cadrul Centrului de Performanță CONIL,™să  sprijine talentele de orice fel, în orice context, atât la copiii tipici, cât și la copiii cu dizabilități.

ONG Fest și-a stabilit în timp un frumos renume, acela de promotor al participării publice, al comportamentului filantropic și voluntar, dar și o oportunitate de a aduce ONG-urile în atenția cetățenilor și a publicului larg.

Evenimentul a fost inițiat și este susținut de către Fundația pentru Dezvoltarea Socieățtii Civile (FDSC).

Link util: asociatiaconil.wordpress.com

CONIL ONG Fest

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.