Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Profesorul Florian Colceag, mentor pentru copii și părinți la Academia Creativității și Talentului

0

In perioada 1-7 februarie 2014, la cererea mai multor parinti si copii, profesorul Florian Colceag, “antrenorul de genii”, alaturi de discipolul sau Lajos Kristof si de actorul si regizorul Iulian Glita, sustine o serie de ateliere la Campulung Muscel, in cadrul Academiei Creativitatii si Talentului.

Sub sloganul „Descoperim, dezvoltam si promovam potentialul creativ al copilului tau!”, organizatorii vor oferi copiilor si parinților in cele 7 zile din vacanța intersemestriala, o sansa unica si valoroasa de a petrece timpul alaturi de mentori specializati in gifted education, psihologie, dezvoltare personala, regie si teatru. In plus, copiii vor descoperi in fiecare seara lumea magiei, astronomiei, teatrului de umbre, filmului si gastronomiei, iar in ultima vor participa la Carnavalul Zapezii.

gifted academyAtelierele de „Artele spectacolului” deschid seria pregatirilor pentru un spectacol de teatru ce urmeaza a avea premiera pe scena teatrului Tandarica, in luna aprilie.

La cursuri copiii vor invața cum sa-si gestioneze emotiile, sa descopere tehnici creative si instrumente inedite de comunicare empatica cu cei din jur, pentru a-i ajuta sa-si inteleaga mai bine talentele si sa le foloseasca pozitiv si in beneficiul lor.

Adultii care se pregatesc de meseria de parinte, dar si cei care deja au copii vor intelege prin cursurile interactive de parenting de ce copiii au nevoie de empatie si de caldura sufleteasca pentru ca sensibilitatea lor emotionala sa nu devina tulburare emotionala, cand functioneaza pedepsele si daca ajuta la cresterea lor armonioasa si de ce trebuie stopata practica umilirii lor.

„Incurajam participantii sa iși pregateasca lista de intrebari despre problemele cu care se confrunta in familie, la gradinita sau in societate.” afirma Diana Petcu, fondatorul Academiei Creativitatii si Talentului.

„A fost o experiența pe care am cautat-o ceva vreme. E un loc sanatos, unde se transmit valori adevarate, cele care vor conta cu adevarat la formarea copiilor nostri”, marturisea in vara Mihaela, participant la program.

Cristina, mama Dariei, considera ca „a recunoaste si a aduce la suprafata potentialul existent intr-un copil, mi se pare un act de curaj, devotament si aparenta nebunie”.

Pentru programul detaliat, va rugam sa vizitati site-ul nostru: www.giftedacademy.ro sau pagina noastra de Facebook: http://www.facebook.com/giftedacademy.romania

Despre Academia Creativitatii si Talentului

ACT este singurul program triangular copil-parinte-mentor, adresat copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani si parinților, care cuprinde totodata trida educationala: dezvoltare personala-enrichment-parenting.

Scopul programului este cresterea si consolidarea increderii si a stimei de sine, imbogatirea cunostintelor prin experimentare in paralel cu identificarea si dezvoltarea potențialelor native ale copiilor si imbunatatitea relației copil-parinte-educator.

Locuri disponibile: 20 copii si 20 parinți. Persoanele interesate se pot inscrie la contact@giftedacademy.ro sau la telefon 0720.529.398.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.