Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Principele Edward, Contele de Wessex, și Sophie, Contesa de Wessex au venit în vizită la Asociația Învingem Autismul

1

Altețele Lor Regale Principele Edward, Contele de Wessex, și Sophie, Contesa de Wessex au venit în vizită la Asociația Învingem Autismul

Copiii de la Centrul Multidisciplinar de Intervenție al Asociației Învingem Autismul au primit astăzi, 25 iunie, în vizită doi reprezentanți importanți ai Casei Regale din Marea Britanie: Altețele Lor Regale Principele Edward, Contele de Wessex, și Sophie, Contesa de Wessex.

Altețele Lor Regale se află în România pentru prima dată, într-o vizită de trei zile și și-au manifestat interesul de cunoaște o organizație care are ca beneficiari persoanele cu autism. ES dl Ambasador Martin Harris a  recomandat Organizația Învingem Autismul, ale cărei proiecte le cunoaște, ca membru al Consiliului de Conducere  al Fundației Vodafone România, care susține organizația încă de la înființarea sa, în 2009.

La Centrul Multidisciplinar de Intervenție al Asociației Învingem Autismul, Altețele Lor Regale au interacționat cu copiii, au asistat la una dintre activitățile lor de socializare din cadrul proiectului „După-amieze vesele”, susținut de Fundația Vodafone România și au discutat cu reprezentanți ai organizatorilor și partenerii lor, despre nevoile persoanelor cu autism din România. La finalul vizitei, Principele Edward, Contele de Wessex, şi Sophie, contesa de Wessex au primit un cadou special de la Asociația Învingem Autismul – o lucrare realizată prin tehnica artei colaborative. Cadoul a fost înmânat chiar de autorii săi: Toma Sorescu, 7 ani, diagnosticat cu autism și artiștii plastici din Germania – Roxana Ené și fiul său, Alexander Ené. Alexander are 25 de ani și are Asperger, o tulburare înalt funcțională din spectrul autismului.

Tabloul este o alegorie fantastică cu titlul Queen Kira and her four legged friend – “La fel ca dragonul, o creatură fantastică ce există doar în povești și legende, prietenul cu patru picioare al reginei Kira are trupul format din animale diferite – are coarne de berbec și trup de mânz. El este îngerul păzitor al Reginei Kira și când ea îi atinge coarnele, toate dorințele i se îndeplinesc.  (Roxana & Alexander Ené)

Lucrarea face parte din expoziția specială – “Love is all you need”. Lucrările inedite sunt realizate de copiii cu autism, beneficiari ai Centrului Învingem Autismul, împreună cu artiștii Roxana și Alexander Ené, prin tehnica artei colaborative. Vernisajul va avea loc joi, 27 iunie, ora 19:00 la Consiergo – Palatul Cesianu-Racoviță (str. CA Rosetti nr. 5, sect. 1, Bucureşti). Expoziția se desfășoară în perioada 24 iunie – 5 iulie.

Fondurile obținute din vânzarea lucrărilor vor susține serviciile directe pentru copiii beneficiari ai Centrului Multidisciplinar de Intervenție al Asociației Învingem Autismul.

foto_vizita_3 

Despre Asociația Învingem Autismul

Asociația Învingem Autismul a fost înființată în  2009 și are ca misiune îmbunătățirea vieții persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului. În prezent, Asociația are un număr de peste 30 de beneficiari, copii diagnosticați cu autism cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani ce beneficiază de programe de intervenție specializate, conform standardelelor centrelor din Europa de Vest și SUA.

Asociația Învingem Autismul este membră a Federației pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA), o voce puternică şi unitară a organizaţiilor de profil din România, având ca scop crearea şi păstrarea unui mediu adecvat pentru stimularea şi sprijinirea persoanelor cu TSA. autismfedra.ro.

 

Despre ROXY&KIDS ART:

Lucrările co-work ROXY&KIDS ART® conțin desenele artistului plastic suprapuse peste copia lucrării copilului (copia lucrării de bază). Artistul adaugă apoi încă un element de compoziție, poezioare, rime sau propoziții scurte și hazlii, inspirate de dialogul fascinant cu cei mici. Aceste texte reproduc de cele mai multe ori gîndurile, opiniile sau comentariile copiilor. Fiecare lucrare este unică și captează într-un fel definiția sinesteziei ca fenomen. Rezultatele acestui ““dialog colorat” dintre artist și copiii  cu autism, maniera inedită de interacțiune sunt deosebit de frumos surprinse în aceste adevărate opere de artă. Scrisul ““roxygrafic” dă unicitate stilului ei artistic și completează armonios “poezia” fiecărei lucrări.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.