Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul meu film documentar Caracal 2016. Lansare apel înscrieri pentru liceeni

0

Primul meu film documentar Caracal 2016
Atelier PMFD ediția a 7-a

Asociația VIRA anunţă lansarea celei de-a șaptea ediții a atelierului „Primul meu film documentar” [PMFD#7], adresat elevilor din Caracal, care urmează să aibă loc în decursul lunii mai 2016. Tinerii din Caracal, care au între 14 și 19 ani, se pot înscrie până la data de 30 aprilie prin completarea formularului de aplicare.

unnamed

Ediția PMFD#7 Caracal 2016 dă întâlnire unui număr de 12 liceeni pasionați de film, curioși să învețe despre etapele realizării unui film documentar. Pe durata atelierului, participanții vor învăța să folosească o cameră de filmat în scopuri cinematografice şi să înțeleagă mai bine comunitatea din care fac parte. Tinerii din Caracal se pot înscrie la atelier prin completarea formularului de aplicare disponibil online la adresa www.vira.ro/atelier-caracal până la data de 30 aprilie 2016.

Atelierul „Primul meu film documentar” constă într-o serie de cursuri practice destinate formării de abilităţi în domeniul cercetării de teren, documentării sociale, precum și în domeniul vizualului (tehnici și metode de filmat, editat și fotografiat). Pe parcursul lunii mai, cei 12 participanți vor realiza în echipe filme documentare orientate spre subiecte din propria comunitate.

PMFD#7 Caracal vine în continuarea unui model de educație nonformală pe care Asociația Vira l-a dezvoltat în ultimii trei ani și care presupune implicarea activă a tinerilor în problemele comunității. Prima ediție pilot a atelierului, Rulment, a avut loc în Bârlad, județul Vaslui, fiind continuată în ultimii ani prin ediții organizate individual sau în colaborare cu o serie de festivaluri de film în Tulcea, Sibiu, București (Astra Film Festival din Sibiu, Festivalul Pelicam din Tulcea, Festivalul de Filme pentru Adolescenți SUPER din București și Festivalul Urban Eye din București).

Ediția a 7-a a atelierului PMFD din Caracal este posibilă cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al partenerilor locali: Centrul Cultural Municipal Caracal, Asociația Ba Da, Fundația PACT, Grupul de Inițiativă Locală Caracal, Liceul Tehnologic Constantin Filipescu și Colegiul Tehnic Matei Basarab.

Despre Asociația Vira

Începând cu 2012, Asociaţia Vira desfăşoară proiecte de educaţie nonformală ce utilizează filmul documentar ca principală metodă de stimulare a creativităţii şi implicării civice în rândul tinerilor. Este vorba de ateliere ce constau în sesiuni teoretice şi practice, incursiuni pe teren şi lucru în echipă.
Principalele proiecte de educație non-formală realizate:
„Rulment – atelier de educaţie alternativă” | Bârlad, 2012-2013
„Filmat în comunitatea mea. Atelier de film documentar” | Bucureşti, 2014
„Primul meu film documentar” | Tulcea, 2014 (în cadrul Festivalului de film PELICAM)
„Primul meu film documentar” | Sibiu, 2014 (în cadrul ASTRA FILM FESTIVAL)
„Primul meu film documentar” | București, 2015 (în cadrul Festivalului de Film pentru Adolescenți SUPER, ediția a III-a)
„Primul meu film documentar” | Tulcea, 2015 (în cadrul Festivalului de film PELICAM)
„Primul meu film documentar” | Sibiu, 2015 (în cadrul ASTRA FILM FESTIVAL)
„Primul meu film documentar” | București, 2015 (în cadrul Festivalului de film Urban Eye)
***
Organizatori: Asociația Vira, ViraFilms

Parteneri locali: Centrul Cultural Municipal Caracal, Asociația Ba Da, Fundația PACT, Grupul de Inițiativă Locală Caracal, Liceul Tehnologic Constantin Filipescu, Colegiul Tehnic Matei Basarab.

Cu sprijinul: Centrul Național al Cinematografiei
Parteneri media: AARC | All About Romanian Cinema, România Pozitivă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.