Primul Festival International al Filmului Politic, Cinepolitica

0

CINEPOLITICA – FESTIVALUL INTERNATIONAL AL FILMULUI POLITIC 

Prima editie Cinepolitica – Festivalul International al Filmului Politic, unicul festival de gen din Romania, va avea loc in Bucuresti, in perioada 15-21 iunie 2012, la Cinema Studio.

 

Pe langa cele doua sectiuni destinate exclusiv filmelor – cea competitiva, ce reuneste 12 lungmetraje politice recente (de fictiune si documentare), din intreaga lume, care concureaza pentru doua mari premii (Trofeul Cinepolitica si Premiul Special Cinepolitica), si cea necompetitiva, destinata unor productii celebre, prezentate si premiate in numeroase festivaluri internationale –, Cinepolitica ii va delecta pe bucuresteni cu o serie de programe speciale, dar si cu dezbateri, master class-uri si wokshop-uri tematice.

Organizat sub deviza Singura noastra politica este cea a cinematografului! si sub patronajul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” (UNATC), Universitatii Nationale de Arte (UNArte), Universitatii Bucuresti, Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) si York University Toronto, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Cinepolitica este un festival cu multiple scopuri culturale si educationale: sa devoaleze si sa reveleze publicului mecanismele politice prin intermediul artei cinematografice, sa aduca un omagiu tuturor cineastilor lumii care au avut si/sau au de suferit din cauza optiunilor ideologice sau stilistice din filmele lor, sa genereze discutii si dezbateri despre subiecte politice de interes general, sa promoveze cineasti politici importanti din intreaga lume si sa prezinte publicului romanesc cele mai recente tendinte ale cinematografului mondial.

Destinat cu precadere publicului cinefil, pasionat de arta cinematografica, indiferent de tematica abordata in filme, persoanelor interesate de politica, nationala si internationala, precum si de istoria recenta, tinerilor dornici sa afle mai multe despre lumea in care traiesc, dar si despre modul in care o pot schimba, publicului specializat (studenti – in special de la Film, Arte si Studii Politice – si persoane care activeaza intr-un mediu audio-vizual),Cinepolitica se doreste a fi o gura de aer proaspat in peisajul festivalurilor de film organizate anual in Capitala.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează