Prima întâlnire a echipei de lucru a Centrului Social Comunitar Bucşani

0

“Un drum în viaţă: Bucşani – între Bucureşti şi Europa! – Servicii sociale pentru copii şi tineri din mediul rural din judeţul Giurgiu”

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, cu suma de 241,093.55 euro.

logo_scheherazade_foundation

 

În data de 11 septembrie 2014, FUNDAŢIA SCHEHERAZADE a organizat prima întâlnire de lucru a echipei Centrului Social Comunitar Bucşani, jud. Giurgiu, care va desfăşura activitaţile proiectului “Un drum în viaţă: Bucşani – între Bucuresti şi Europa!” în perioada 20 iunie 2014 – 30 aprilie 2016”.

Echipa Centrului Social Comunitar din Bucşani va fi susţinută de specialiştii Centrului Social Giurgiu al Fundaţiei Estuar, partner al proiectului. Cu această ocazie au fost stabilite instrumentele de lucru, metodele de evaluare şi monitorizare, cat şi colaborarea între cele 2 echipe pentru identificarea şi organizarea serviciilor sociale primare (anchetele sociale şi planurile de intervenţie, serviciile de educare şi consiliere pentru copii şi tineri) ce vor sta la baza dezvoltării viitoarelor activităţi ale Centrului:

–         activităţi instructive, creative, recreative pentru copiii şi tineri din comună;

–         dezvoltarea abilităţilor de îngrijire a sănătătii igienei personale;

–         activităţi de formare şi consiliere a tinerilor intre 14-20 ani şi a membrilor comunităţii;

–         îmbunătăţirea competenţelor parentale de educare şi supraveghere a copiilor;

–         stimularea iniţiativelor comunităţii pentru reducerea marginalizării sociale in comună;

–         elaboarea Ghidului de Servicii sociale al Judeţului Giurgiu.

În cadrul acestei şedinţe au participat următoarele persoane: din partea Fundaţiei Scheherazade – Mariana Niţelea (Asistent Proiect), Fundaţia Estuar a fost reprezentată de Petronela Moncea (Psiholog) şi Claudia Popescu (Asistent Social) iar din partea comunei Bucşani, Gavrilă Ioaniciu (Coordonator Centru Comunitar) şi Nicoleta Gradinaru (Psiholog).

Proiectul urmăreşte prevenirea riscului de excluziune socială pentru copiii şi tinerii din comuna Bucşani şi creşterea calităţii vieţii lor şi a familiilor lor. Acesta este implementat de Fundaţia SCHEHERAZADE împreună cu Fundaţia Estuar si Primaria din Bucsani, judeţul Giurgiu, în perioada: 20 iunie 2014 – 30 aprilie 2016.

www.fundatiascheherazade.ro

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi  www.eeagrants.org si www.fondong.fdsc.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează