Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prima editie Cinepolitica s-a incheiat

0

PRIMA EDITIE CINEPOLITICA S-A INCHEIAT – PALMARESUL

Asearade la ora 19:30, a avut loc Gala de inchidere a primei ediţii Cinepolitica, prezentata de criticul de film Florin Barbu. Juriul format din regizorul Zelimir Zilnik, criticul de film Jay Weissberg, vice-presedintele FIPRESCI Alin Tasciyan si istoricul Stejarel Olaru a acordat o mentiune si doua premii, dupa cum urmeaza:

Mentiunea speciala s-a acordat filmului Baiatul care era rege, in regia lui Andrei Paunov „un documentar splendid executat despre farmecul misterios exercitat de monarhie asupra unui popor ce a trecut de la regalitate la comunism si, mai apoi, la haosul imposibil de definit al perioadei post-sovietice”. Premiul a fost ridicat de Assen Tutekov, insarcinat cu afaceri in cadrul Ambasadei Bulgariei la Bucuresti.

Premiul pentru cel mai bun film politic a fost luat de filmul Tot ceea ce sclipeste, in regia lui Tomas Kudrna, „pentru modul plin de umor si foarte uman in care trateaza o problema de mediu extrem de actuala si care ameninta intreaga planeta. Desi actiunea filmului are loc in Kargazstan, temele sale reflecta, practic, politica globala”. Premiul a fost ridicat de Rene Kubasek, directorul Centrului Ceh.

In fine, trofeul Cinepolitica, acordat celui mai izbutit si mai profund film din competiţie, a fost acordat filmuluiPost Mortem, in regia lui Pablo Larrain, „pentru modul subtil dar cutremurator in care autorul reviziteaza trecutul deopotriva recent si dureros al Republicii Chile, surprinzand trauma unei natiuni prin intermediul vietilor a doi oameni perfect apolitici, siliti sa fie martorii rapirii propriei lor tari. Filmul zugraveste, cu curaj, violenta loviturii de stat impotriva lui Pinochet, eveniment ce a socat prin lipsa totala de respect pentru viata si moarte”. Trofeul Cinepolitica a fost ridicat de ambasadorul Chile la Bucuresti, Excelenta Sa María Eliana Cuevas Bernales.

Dupa gala, a urmat proiecţia unuia dintre cele mai bune documentare ale ultimilor ani, Inside Job – Adevarul despre criza, in regia lui Charles Ferguson, lansat in premiera mondiala la Cannes si laureat cu Oscar in 2011.

Vreme de 11 zile, la Cinema Studio, Muzeul Naţional al Ţaranului Roman si Cinema Elvira Popescu, publicul bucurestean a avut ocazia sa vada 30 dintre cele mai bune filme politice din istoria cinematografului, deopotriva pelicule clasice si titluri recente, multipremiate in festivalurile de profil.

Festivalul Cinepolitica a fost organizat de Asociatia Cultura si Imagine, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, al Uniunii Cineastilor din Romania si al Muzeului National al Taranului Roman.

Partenerii culturali si institutionali ai festivalului: Ambasada Regatului Olandei, Delegatia Wallonie-Bruxelles, British Council, Institutul Francez, Centrul Ceh, Forumul Cultural Austriac, Institutul Cervantes, Centrul Cultural al Republicii Ungare, Institutul Polonez, Goethe Institut, Ambasada Republicii Argentina, Ambasada Chile, Ambasada Serbiei, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica IL Caragiale, Universtitatea Nationala de Arta.

Sponsorii festivalului: Abis Studio, Dacia, Staropramen, EuroGamaInvest, TekArt, SCPA Vitzman & Asociatii, Design Forge, IBU Publishing, La Mama, Barrio by the Embassy, Jameson.

Parteneri media: TVR, Cinemagia, 24 Fun, Radio Guerilla, Evenimentul Zilei, RTV-Net, Kamikaze, Port.ro, Liternet, CinemaRx, Cinefan, Filmreporter, MyMagicStar, Romania Pozitiva, Urban Things, Cultcubeu.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.