Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Povesti cu filme si regizori @ atelierul de introducere in arta regizorala

0

Programul este sustinut de Anda Cruceanu, regizor si scenarist.

Cursul incepe luni 7 Octombrie, de la ora 19:00.

Acest curs isi propune sa aduca o viziune de ansamblu asupra rolului jucat de regizor in elaborarea operei cinematografice. Vom incerca sa clarificam si sa definim activitatea regizorala pentru spectatorii de film.

Impreuna vom analiza filme celebre, mai vechi sau mai noi, si va voi povesti cate ceva despre oamenii fascinanti care le-au regizat: Fratii Coen, Fritz Lang, Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Orson Welles. Altfel zis, vom putea discuta povestea din spatele filmului.

Regizorul de film este creatorul principal dintr-o echipa de filmare. Calitatea lui de conducator al intregului proces de creatie ii permite sa imparta sarcini specifice colaboratorilor sai in realizarea creatiei. El coordoneaza activitatea acestora pentru atingerea scopului artistic din faza de conceptie si reflectat in decupajul regizoral al filmului. In concluzie, regizorul de film este omul care asigura unitatea conceptiva de realizare a operei cinematografice.

 

Curs 1 Istoria regiei – aparitia meseriei de regizor

Aparitia regizorului de film. Definirea echipei de filmare. Rolul regizorului in echipa.

Curs 2 Instrumentele regizorului

Concept regizoral. Decupaj. Actori.

Curs 3 Teme de regie

Elaborarea scenariului. Fisa de personaj. Viziunea regizorului: montaj, sunet, imagine.

Curs 4 Analiza secventei regizorale

Curs 5 Exercitii de regie

Elaborarea povestii din fotografii. Elaborarea  povestii din cuvinte cheie. Transcrierea unui text in decupaj regizoral.

 

Lista de filme:

Barton Fink  – regie: Fratii Coen

Metropolis – regie: Fritz Lang

Alice Doesn’t Live Here Anymore – regie: Martin Scorsese

Django Unchained – regie: Quentin Tarantino

Citizen Kane – regie: Orson Welles

fundatia calea victoriei

 

Lector: Anda Cruceanu

Data incepere: 7 Octombrie 2013; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Frecventa: saptamanal, luni

Cost: 225 de lei; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 200 de lei

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Va puteti inscrie la contact@victoriei.ro.

 

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.