Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Potențiali angajatori versus persoane cu dizabilități și boli cronice

0

Reuniune informală în localitatea Ștefănești: potențiali angajatori versus persoane cu dizabilități și boli cronice

După susținerea a două târguri de joburi dedicate beneficiarilor INSERT – persoane cu dizabilități și boli cronice, Asociația Handicapaților Somatici din România a cheamat din nou potențialii angajatori, de data aceasta – la o întâlnire informală, cu miză esențială în procesul integrării socio-profesionale a acestui grup vulnerabil.

Evenimentul a avut loc vineri, 11 octombrie 2013, la doar câțiva kilometri de București, la restaurantul Cascada din loc. Ștefăneștii de Jos. S-a urmărit crearea unui cadru prietenos, deschis discuțiilor sincere, nestingherite de tonul oficial și sobru al întâlnirilor de până acum. Tematica a fost legată de avantajele persoanelor cu dizabilități la angajare, dar și de beneficiile oferite, prin legislatie, angajatorilor care se hotărăsc să angajeze persoane cu dizabilități și boli cronice.

Participanții din rând persoanelor cu dizabilități și boli cronice au simțit o nevoie acută de a-și expirma of-ul legat de statutul lor pe piața muncii, de fricile și temerile cu care se confruntă, de așteptările pe care le au de la angajator. În egală măsură, opinia pragmatică a angajatorului a venit ca o ”trezire la realitate” a persoanei vulnerabile aflate în căutarea unui loc de muncă.

Concluzia ”confruntării” din cadrul întâlnirii informale este că persoanele cu dizabilități au, uneori, așteptări prea mari de la mediul de afaceri, ei aspirând la un angajator protectiv, care să le creeze un mediu de muncă prietenos și armonios. Angajatorul însă, dincolo de sensibilitate și înțelegere, urmărește performanță pentru a face față concurenței și pentru a-și crea profit.

La final, după discuții aprinse, participanții au primit câte un cadou-surpriză oferit de Serviciul de Ajutor Maltez în România, constând în produse de sănătate și îngrijire.

Acest gen de intâlniri vor continua și în luna noiembrie 2013.

Pentru mai multe detalii contactaţi: Asociația Handicapaților Somatici din Romania, telefon:  078 529 55 08, e-mail: insert@ahsr-crrs.ro, site: www.reinsert.eu

P1190304

INSERT – ”Construirea unei rețele de reabilitare și integrare profesională pentru persoanele cu dizabilități din România, în vederea îmbunătățirii accesului acestora pe piața muncii”, cod proiect POSDRU 96/6.2/S/55474, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-20013, Axa prioritară 6 – ”Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.2 – „Împreună pe piaţa muncii”.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.