Ploiești: Prima bibliotecă de antreprenoriat pentru copii din România

0

Iubitorii de muzică clasică, teatru, sport, fotografie sau jurnalism au șansa de a licita pentru o colecție de felicitări unicat imprimate de mâinile celor mai apreciați specialiști care își desfășoară activitatea la Ploiești.

Inițiativa Alexandrei Anton, antreprenoare în educație, fondatoarea Yuppy Koti Centre, Centrul educațional de inspirație finlandeză din Ploiești și co-fondatoare a Asociației Iubesc Ploieștii, susținută de Roxana Stănescu, specialist în vânzări, a fost aceea de a crea un business social cu impact asupra educației antreprenoriale.

 

Timp de nouă zile, Alexandra participă la atelierul de lucru EMPRETEC, un program internațional de dezvoltare antreprenorială și relaționare în business, susținut de Guvernul României și Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD – Geneva). Anul acesta unul dintre atelierele EMPRETEC se desfășoară la Ploiești, cu spijinul organizatoric al OTIMMC Ploiești, în cadrul Programului Național de Educație Antreprenorială EMPRETEC.

Una dintre provocările acestui atelier este aceea de a porni un business care se va dovedi profitabil în cele câteva zile de atelier, având un timp limitat și neputând alege ca domeniu de activitate ceea ce fac în viața reală. Ideea inițială a fost aceea de a crea felicitări pentru partenerii de afaceri, în semn de apreciere pentru buna colaborare din anul care se apropie de final. Dezvoltând puțin acest proiect, afacerea a devenit un business social – „Cărțile aduc Crăciunul”, în care a crescut rolul comunității și care are toate șansele să aducă beneficii reale pentru copiii din comunitate. Crearea unei biblioteci de antreprenoriat pentru copii, prima de acest fel din România, va oferi suportul necesar organizării de cursuri și ateliere pentru copii, oferindu-le acestora șansa unei educații financiare solide. Cărțile vor fi atent selectate de către o echipă specializată, iar inițiatoarea acestui proiect social se va folosi de experiența și cunoștințele sale din domeniul educației și al antreprenoriatului pentru demararea unor noi programe educaționale.

Felicitările unicat vor putea fi achiziționate la licitație, vineri între orele 9.00 – 12.00 exclusiv online, într-un cadru transparent, pe pagina de Facebook destinată acestui proiect – „Cărțile aduc Crăciunul”. Cel care va aprecia cel mai mult felicitarea și va oferi suma cea mai mare va primi acest cadou special.

https://www.facebook.com/events/801699496643388/

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează