Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ploieşti: Invitaţi speciali şi poveşti de succes la Enterprise You

0

La finalul săptămânii, 30 de tineri vor descoperi cum îşi pot transforma pasiunea în carieră participând la Enterprise You, program de training pan-european organizat de Akcees în Constanţa cu sprijinul Rompetrol. Înscrierile pentru ediţia care va avea loc în Ploieşti pe 12 şi 13 iunie continuă până sâmbătă, 7 iunie, iar aplicaţiile se realizează completând formularul de înscriere disponibil online la http://akcees.com/workshop

Afis EY general A3-01

Akcees și Rompetrol organizează împreună două noi ediţii ale programului de training Enterprise You, dedicate de această dată studenților Universității Ovidius din Constanţa (5-6 iunie) și Universității Petrol şi Gaze din Ploieşti (12-13 iunie). Programul susține acumularea de noi competențe și abilități în domenii precum branding personal, leadership, comunicare, creativitate sau sustenabilitate, utilizând o abordare interactivă. În cele două zile de training, studenții vor parcurge 11 module diferite care îi vor ajuta să acumuleze abilităţi relevante pe piaţa muncii şi competenţe cheie pentru dezvoltarea profesională.

“Acoperind întregul lanț valoric al industriei de petrol și gaze, KMG International / Rompetrol este o referință în toate cele 12 țări în care își desfășoară activitatea, fiind una dintre primele companii din România care a inițiat programe de dezvoltare a studenților și absolvenților la început de carieră. Această inițiativă dezvoltată în colaborare cu Akcees vine să întărească angajamentul Grupului față de calitate și leadership în educație, oferind tinerilor cu rezultate academice remarcabile activități și programe menite să le susțină dezvoltarea continuă și să-i formeze ca profesioniști”, a declarat Florin Luca, Director Resurse Umane al KMG International/ Rompetrol.

Noţiunile teoretice vor fi puse în practică prin aplicaţii şi jocuri interactive, iar participanţii vor lucra alături de Irina Scarlat, Co-Fondator Akcees, PR Manager How to Web & TechHub Bucharest, şi trainer profesionist cu o experienţă de peste 7 ani în domeniu. Daniel Dragomir (Co-Fondator & CEO TechHub Bucharest), Giani Kacic (CFO Rompetrol Rafinare) şi Laurenţiu Coltănel (Director General Rafinăria Vega Ploieşti) sunt invitaţii speciali care vor fi alături de tineri pentru a oferi sfaturi din propria experienţă şi a le răspunde la întrebări.

Antreprenor cu experienţă în vânzări, marketing şi managementul proiectelor, Daniel Dragomir este Co-Fondator şi CEO TechHub Bucharest, primul spaţiu de co-working din România adresat exclusiv profesioniştilor în tehnologie, parte a reţelei globale TechHub. În mai puţin de un, TechHub Bucharest a devenit centrul comunităţii tech şi a adus în faţa audienţei nume mari în domeniul tehnologiei la nivel mondial în cadrul evenimentelor organizate periodic.

CFO al Rompetrol Rafinare, Giani Kacic este responsabil de strategia financiară şi supravegherea operaţiunilor financiare zilnice ale celei mai mari rafinării din România. Colaborarea sa cu Rompetrol a început în mai 2003, timp în care a ocupat diferite poziţii (Financial Controller RomOil, CFO al Business Unit-ului Rafinare şi Petrochimie, Manager de proiect pentru implementarea SAP ERP).

Laurenţiu Colțănel este directorul general al Raginăriei Vega Ploieşti, fiind responsabil de coordonarea activităţii de producţie, a diversificării gamei de produse, precum şi de coordonarea proiectelor de investiţii şi supervizarea operaţiunilor financiare. Laurenţiu s-a alăturat Rompetrol în 2005 după absolvirea Universităţii Petrol şi Gaze din Ploieşti.

Dezvoltat de 7 organizaţii europene în cadrul EU Enterprise Partnership, Enterprise You este un program de training care ajută participanţii să acumuleze competenţe şi abilităţi cheie pentru dezvoltarea lor profesională şi îi învaţă cum să îşi dezvolte pasiunile într-o carieră de succes. Înscrierile pentru ediţia care va avea loc în Ploieşti pe 12 şi 13 iunie continuă până sâmbătă, 7 iunie, iar aplicaţiile se realizează completând formularul de înscriere disponibil online la http://akcees.com/workshop. Cu sprijinul Rompetrol, participarea la eveniment este gratuită.

Peste 50 de tineri au participat la cele două ediţii Enterprise You organizate până acum în România, iar programul a dezvoltat o comunitate de peste 500 de alumni la nivel european. După absolvirea acestuia, participanţii ediţiilor din Constanţa şi Ploieşti se vor alătura la rândul lor acestei comunităţi şi vor putea astfel să interacţioneze în mod direct cu alţi tineri cu preocupări şi pasiuni similare şi să beneficieze de acces la resurse de învăţare relevante pentru dezvoltarea lor profesională.

Enterprise You îi ajută pe tineri să îşi descopere adevărate valenţe profesionale, să aibă încredere în forţele proprii şi să îşi transforme pasiunea în carieră. Datorită feedback-ului primit, programul a continuat să se dezvolte în diferite state membre ale Uniunii Europene, fiind în prezent implementat ţări precum Marea Britanie, Spania, Franţa, Italia, Grecia sau Slovacia. Cele două ediţii Enterprise You organizate în România s-au desfăşurat în Bucureşti, iar anul acesta, cu sprijinul Rompetrol, programul ajunge în Constanţa şi Ploieşti.

Despre Akcees

Akcees este o organizaţie non-profit ce îşi propune să devină cel mai puternic catalizator al aspiraţiilor antreprenoriale ale tinerilor. Proiectele şi iniţiativele organizaţiei oferă tinerilor cu potenţial antreprenorial akcees la educaţie şi experienţă profesională de cea mai bună calitate, oportunităţi de networking, mentorat şi finanţare. Akcees contribuie la formarea de noi generaţii de tineri antreprenori prin facilitarea transformării ideilor inovatoare în afaceri de succes.

Despre KMG International / Rompetrol

Cei peste 7000 de angajaţi prezenţi în 12 ţări fac din KMG International / Rompetrol una dintre cele mai puternice companii din România şi un important jucător în regiunea Mării Negre şi Mării Mediterante. Cu activităţi în fiecare sector din domeniul petrolului şi al gazelor, Grupul deţine operaţiuni majore în rafinare, petrochimie, retail, trading, explorare, producţie şi servicii industriale.

La nivel european, KMG International/Rompetrol deţine peste 1000 de puncte distribuţie carburanţi în şase ţări (România, Republica Moldova, Bulgaria, Franţa, Spania, Georgia şi Ucraina), care operează sub brandurile Rompetrol şi Dyneff. De asemenea, grupul deţine o puternică reţea de distribuţie produse petroliere, prin intermediul companiilor subsidiare, localizate în Spania şi Elveţia (Dyneff şi KMG Trading).

După ce a fost achiziţionat în anul 2007 de către KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze din Kazakhstan, KMG International/Rompetrol a devenit un pod energetic între resursele naturale disponibile în Asia Centrală şi pieţele de profil din Europa.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.