Plantarea de puieti: scut verde impotriva poluarii

0

Campania națională “Ziua Verde în organizația ta” a continuat pe 20 aprilie cu o acțiune de plantare de puieți la Ploiești, pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați, în cadrul parcului industrial al orașului. Proiectul „Ziua Verde în organizaţia ta” a fost derulat de asociațiile ECOTIC și Recolamp în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice și Garda Națională de Mediu, în perioada 10 septembrie – 15 noiembrie 2012.

Plantarea puietilor, care a fost in fapt premiul simbolic obținut de compania Frigoglass România, desemnata drept “Cea mai verde companie” în cadrul campaniei, a fost făcută in cadrul unui proiect mai amplu de impadurire derulat de  Asociația ViitorPlus.

Astfel, pe 20 aprilie au fost plantați de voluntari si de echipa  „ViitorPlus”, un număr de 500 de puieți de stejar, tei, paltin, măceș, sânger și păducel. Proiectul, început în anul 2011 prevede plantarea în total a peste 5000 de puieți, care vor întări perdeaua verde a Parcului Industrial Ploiești, fiind un scut împotriva poluării.

Campania “Ziua Verde în organizația ta” s-a adresat instituţiilor de stat şi companiilor private, oferindu-le soluţia pentru a se debarasa gratuit și rapid de deșeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE-uri), inclusiv de becurile economice şi tuburile fluorescente arse.

“Rezultatele ne demonstrează faptul că programele pe care le-am construit sunt solide, eficiente și contribuie la îndeplinirea angajamentelor naționale față de Uniunea Europeana. Implicarea fiecărei companii contează și contribuie substanțial la schimbarea comportamentului consumatorilor români. Campania „Ziua Verde in organizația ta” a fost foarte bine primită de companii și instituții, iar autoritățile și partenerii noștri au fost receptivi și ne-au susținut. Le multumim încă o dată tuturor!”, a declarat Roxana Şunică, Director Marketing Asociaţia Recolamp.

In cadrul programului „Ziua Verde în organizația ta” s-au implicat 966 de companii şi instituţii de stat din intreaga tara.  În mod concret, aceasta a înseamnat colectarea a peste 131 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice de la 84 de companii  şi peste 44 de tone de deşeuri de becuri şi tuburi florescente arse de la 882 institutii.

Campania naţională Ziua Verde în organizaţia ta, dedicata conștientizării utilizatorilor de echipamente electrice și electronice asupra responsabilităților ce le revin în momentul când echipamentele devin deșeuri, a fost un succes atat din punct de vedere al colectarii DEEE, cat si din cel al implicarii participantilor. Rezultatele obţinute ne motivează să dezvoltam inițiativele noastre pentru formarea unei atitudini noi, pro-active în direcția protectiei mediului si eficientizării utilizării resurselor”,  a declarat Valentin Negoiţă, Preşedinte ECOTIC.

Ne bucurăm să avem ca parteneri în proiectele noastre de împădurire asociații ca ECOTIC și Recolamp. Ele fac legătura în mod natural între mediul asociativ și cel de afaceri, ducând la o creștere organică a implicării reprezentanților industriei în proiecte de voluntariat și responsabilitate socială. Au ales să investească într-un proiect de înverzire a unei zone industriale, acțiune de pionierat în România, lucru care ne dă speranțe pentru o schimbare semnificativă în bine în acest domeniu în anii ce vin” a declarat Mircea Ilie, vicepreședinte al ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă.

 

 

Pentru detalii accesați:   www. ecotic.ro   și   www.recolamp.ro

 20130420_131718-small

Despre Recolamp

Recolamp este o organizaţie non-profit înfiinţată în septembrie 2007, autorizată de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, ce are ca membri fondatori companiile: General Electric, , Osram şi Philips. Misiunea organizaţiei constă în preluarea de la producători a responsabilităţii privind gestionarea deşeurilor de echipamente de iluminat, colectarea şi reciclarea becurilor economice şi a tuburilor fluorescente arse, în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătatea populaţiei. Mai multe detalii găsiţi pe www.recolamp.ro

Despre Ecotic

ECOTIC este o organizaţie colectivă nonprofit care gestioneaza deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE) în numele a peste 370 de producatori şi importatori afiliaţi. ECOTIC asigură şi supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare şi reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 40.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC în cei 6 ani de activitate. Mai multe detalii găsiţi pe www.ecotic.ro, dar şi pe pagina de Facebook dedicată a Organizaţiei ECOTIC.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează