Plantare din Ţara lui Andrei în localitatea Roata de Jos din judeţul Giurgiu

0

Petrom a organizat cea de-a VIII-a Plantare din Ţara lui Andrei în localitatea Roata de Jos din judeţul Giurgiu. Timp de 4 ore, 10.000 de puieţi de salcâm şi glădiţă au fost plantaţi sub forma unor perdele de protectie forestieră pe malul râului Dâmbovnic și de-a lungul a doua drumuri județene, blocate în această iarnă de căderile masive de zăpadă.
Scopul acestei acțiuni a fost acela de a preveni efectele negative ale căderilor abundente de precipitații. Peste 250 de voluntari din comunităţile Roata de Jos şi Bolintin Vale, angajaţi Petrom și voluntari din Țara lui Andrei au participat la acţiune.

„ În fiecare an încercăm să ajungem în comunitățile care au nevoie de ajutorul voluntarilor din Țara lui Andrei. În această primăvară am venit în sprijinul comunității din Roata de Jos, prin crearea unei perdele forestiere cu rolul de a asigura protecția căilor de comunicație împotriva înzăpezirilor și a vântului. Am fost impresionați de entuziasmul localnicilor, care au participat în număr mare, astăzi” declară Mona Nicolici, Manager Relaţii Comunitare, Petrom.

Zona în care s-a desfăşurat acţiunea de plantare a fost aleasă prin consultarea autorităţilor locale şi a comunităţii. Plantarea de la Roata de Jos a fost organizată de Petrom în parteneriat cu Asociaţia MaiMultVerde şi Ocolul Silvic Bolintin.

În fiecare primăvară şi toamnă, Petrom transformă în realitate cu ajutorul voluntarilor toţi copacii virtuali de pe Ţara lui Andrei. Astfel, toţi cetăţenii Ţării lui Andrei pot contribui la acţiunile de plantare şi pot sprijini comunităţile afectate de inundaţii, alunecări de teren sau lipsa spaţiului verde.
De la lansarea Ţării lui Andrei, cu ajutorul a peste 3.000 de voluntari, Petrom a plantat peste 150.000 de copaci în judeţele Prahova, Bacău, Teleorman, Bihor, Dolj, Argeş şi Buzău.

Despre Ţara lui Andrei
În octombrie 2009, Petrom a lansat TaraluiAndrei.ro, un program de responsabilitate socială pentru toţi cei care îşi doresc să se implice în rezolvarea problemelor din comunitatea lor şi vor să transforme România într-un loc mai bun. TaraluiAndrei.ro este primul program de responsabilitate socială Petrom care permite unui număr nelimitat de oameni să interacţioneze, să comunice, să se informeze şi, mai ales, să schimbe, în mod concret, lumea în care trăiesc.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează