Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Plantăm fapte bune în România reia acţiunile din judeţul Ialomiţa

0

Plantăm fapte bune în România reia acţiunile din judeţul Ialomiţa.

Voluntarii revin în Armășești

Sâmbătă 17 noiembrie, echipa Plantăm fapte bune în România revine pe terenul  agricol degradat al localitătii Armășești, județul Ialomița. O suprafaţă totală de 6 hectare de câmpie din această localitate afectată vara de secetă și iarna de zăpadă abundentă, necesită o monitorizare atentă a arborilor deja plantați și o completare cu unii noi, acolo unde este cazul. Astfel, aproximativ 280 de voluntari sunt aşteptaţi să se implice la Armășești și să planteze puieți de frasin pe o porţiune de 2,5 hectare de teren.

“Această plantare este una dificilă, judeţul Ialomiţa fiind deficitar în păduri, şi afectat de condiţii climatice extreme. Le mulțumim voluntarilor care revin în această toamnă la Armășești si care sunt alături de noi încă de la început. Este vorba despre angajaţii din companiile XEROX, JTI sau BGS, căt şi efectivele de jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ialomiţa. Acestora li se alătură în data de 17 noiembrie, în premieră, echipe din companiile Adobe sau Debenhams, împreună cu angajaţii Administraţiei Naţionale a Vămilor şi voluntari de la Asociaţia Pathos din Bucureşti. Mai mult, Grupul şcolar Iordache Zossima şi companiile Danone, Wrigley’s și Red Bull le rezervă niște surprize delicioase tuturor voluntarilor – Liana Buzea, coordonator national al proiectului.

Susținătorii instituţionali ai „Plantăm fapte bune în România” din judeţul Ialomiţa sunt: Primăria Armăşeşti, Ocolul Silvic Urziceni, Direcția Silvică Ialomița, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ialomiţa.

Despre „Plantăm fapte bune în România

Plantăm fapte bune în România este o iniţiativă a societăţii civile tinere din România, bazată pe voluntariat şi este programată a se derula pe o perioadă de 5 – 7 ani, la nivel naţional. Iniţiativa constă în acţiuni de conştientizare, cartografiere şi plantare pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de întreţinere până la reuşita finală. De anul trecut, „Plantăm fapte bune în România” a mobilizat 3800 de voluntari, cu ajutorul cărora au fost plantaţi peste 66.200 de arbori forestieri, pe 29 hectare de teren. Reprezentantul legal al mişcării este Asociaţia EcoAssist, cea care a adus şi a reprezentat prima campanie „Let’s Do It, România!”

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.