Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Plantăm fapte bune în România demarează împăduririle din această toamnă în Breaza, județul Prahova

0

Echipa Plantăm fapte bune în România începe acţiunile de plantare din această toamnă pe o suprafaţă nouă din judeţul Prahova, în Breaza. Aproximativ 300 de voluntari sunt aşteptaţi sâmbătă 10 noiembrie pentru a planta 3,5 hectare de teren degradat ai oraşului Breaza care prezintă eroziuni şi alunecări, acestea putând deveni un pericol şi pentru oraş.

 

Împădurirea din 10 noiembrie din Breaza este realizată în parteneriat cu MEGA IMAGE, prin câştigarea locului al doilea de către echipa Plantăm fapte bune în România în competiţia de proiecte de sustenabilitate privind mediul intitulată „Fabrica pentru un viitor curat” organizată de companie. Pentru a ajuta la reducerea amprentei de carbon și a influența în bine mediul în care sunt prezenți, Mega Image a lansat la inceputul anului acest concurs prin care au fost alese 3 proiecte care să susțină activități de protejare a mediului.  Plantăm fapte bune în Româniaa castigat finanțarea actiunilor de împadurire a aproape 21ha, iar fondurile vor fi utilizate integral pentru derularea acţiunilor timp de un an în localităţile Breaza (jud. Prahova) şi Vulturu (jud. Constanţa).

La Breaza, datorită regimului de umiditate al solului și puterii mari de eroziune a acestuia, precum și conţinutului ridicat de carbonaţi şi sărăciei substanţelor nutritive în sol, inginerul silvic contractat de organizatori a făcut un proiect tehnic. Astfel, este prevăzută împădurirea terenului cu 12000 puieţi din următoarele specii: frasin comun, plop alb, salcie albă, ulm de câmp, salcâm, sălcioară, glădiţă, mălin, păr, sânger, păducel, măceş, lemn câinesc, ulm de turchestan, cireş, paltin, mojdrean, corcoduş şi cătină albă.

Invităm alături de noi prahovenii care vor să dedice o zi pentru acţiunea de împădurire din judeţul lor. Cei care îşi doresc să participe la acţiunea „Plantăm fapte bune în România” pe 10 noiembrie în Breaza sunt rugaţi să ne anunţe sosirea grupului pe adresa: voluntar@plantamfaptebune.ro , iar în ziua plantării să vină la ora 10:30 în faţa primăriei Breaza.

Pentru reuşita acestui efort comun, este bine ca participanţii să poarte încălţăminte adecvată activităţilor de plantare şi grădinărit, haine lejere, potrivite efortului pe care îl vor depune. De asemenea, aceștia sunt rugați să se asigure că vin echipați cu necesarul de apă şi mâncare pentru o zi de petrecut în natură și că au consultat în prealabil prognoza meteo.

Susţinătorii instituţionali ai Plantăm fapte bune în România sunt: Asociaţia Social Eco Team, Oraşul Breaza, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare, Direcția Silvică a județului Prahova, Instituţia Prefectului judeţului Prahova, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova, Gruparea mobilă jandarmi Prahova „Matei Basarab”. Lor li se vor alătura elevii liceelor Colegiul “Mihai Viteazu” (Ploiești), Colegiul Militar (Breaza), “Aurel Vlaicu” (Breaza), respective ai Scolii de Subofițeri de Poliție Câmpina.

Desre „Plantăm fapte bune în România

Plantăm fapte bune în România este o iniţiativă a societăţii civile tinere din România, bazată pe voluntariat şi este programată a se derula pe o perioadă de 5 – 7 ani, la nivel naţional. Iniţiativa constă în acţiuni de conştientizare, cartografiere şi plantare pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de întreţinere până la reuşita finală. De anul trecut, „Plantăm fapte bune în România” a mobilizat 3800 de voluntari, cu ajutorul cărora au fost plantaţi peste 66.200 de arbori forestieri, pe 29 hectare de teren. Reprezentantul legal al mişcării este Asociaţia EcoAssist, cea care a adus şi a reprezentat prima campanie „Let’s Do It, România!”

Despre Mega Image

Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România  cu o reţea ce cuprinde 160 de magazine în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe, sub mărcile Mega Image (120) şi Shop&Go (40). Parte din Delhaize Group, Mega Image îşi propune să ofere, în fiecare zi, servicii de calitate şi o sortimentaţie de produse hrănitoare, sănătoase şi sigure, la preţuri accesibile.

 

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.