Photovoice, societatea privita prin “lentila” persoanelor vulnerabile

0

 Daca e marti, Societal dezbate! ONGistii sunt invitati la o noua dezbatere marti, 20 noiembrie. Discutam cu Sanziana Dobre, director de programe asociatia CeRe, despre Photovoice, o metoda de interventie sociala prin fotografie. Asa cum v-am obisnuit, intalnirea este la ora 18 fix, in jurul unui ceai oferit de ceainaria Carturesti (str. Pictor Verona, nr 13-15).

Obisnuiti sa priviti fotografiile pe simeze? Photovoice le scoate din galerii si le duce in comunitate! Prin acesta metoda problemele societatii devin imagini proiectate chiar de catre cei care le traiesc direct si a caror parere nu este decat rareori ascultata.

Photovoice aduce cetatenii in strada! Acolo, fotografia devine “vocea” lor, reflecta constientizarea, angajamentul, luarea de pozitie. Mijloc de actiune “la firul ierbii”, aceasta metoda ofera ocazia persoanelor vulnerabile sa ia parte la dezbaterea din spatiul public prin realizarea de fotografii.

Urmariti interviul cu Lavinia Cirbute – asociatia CeRe, care prezinta Photovoice-ul intr-un material realizat de Societal in cadrul „Laboratorului de educatie nonformala”, editia 2011, organizat de programul Tineret in Actiune.

 

http://nonformalii.ro/resurse/video/ce-este-metoda-photovoice-len-2011

Despre invitat! 

CeRe s-a nascut din convingerea ca participarea publica nu este doar un moft, ci un principiu, care, daca este folosit in adevaratul sens, poate aduce un castig important comunitatilor din tara noastra. Misiunea CeRe este de a sprijini organizatiile neguvernamentale si institutiile publice in insusirea principiilor si aplicarea metodelor de participare publica.

Inscriere!

Va rugam sa ne trimiteti un mesaj cu denumirea ONG-ului din care faceti parte pe adresa de e-mail: cristiana.bobarnac@reper21.org.

Fiti eco-mobili si alegeti transportul in comun pana la ceainaria Carturesti Verona (13-15, Pictor Arthur Verona).

Metroul, autobuzul sunt la 5 min distanta.

Dezbaterile sunt organizate de Societal, iar principalul partener este Fundatia Carturesti.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează