Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Photovoice, societatea privita prin “lentila” persoanelor vulnerabile

0

 Daca e marti, Societal dezbate! ONGistii sunt invitati la o noua dezbatere marti, 20 noiembrie. Discutam cu Sanziana Dobre, director de programe asociatia CeRe, despre Photovoice, o metoda de interventie sociala prin fotografie. Asa cum v-am obisnuit, intalnirea este la ora 18 fix, in jurul unui ceai oferit de ceainaria Carturesti (str. Pictor Verona, nr 13-15).

Obisnuiti sa priviti fotografiile pe simeze? Photovoice le scoate din galerii si le duce in comunitate! Prin acesta metoda problemele societatii devin imagini proiectate chiar de catre cei care le traiesc direct si a caror parere nu este decat rareori ascultata.

Photovoice aduce cetatenii in strada! Acolo, fotografia devine “vocea” lor, reflecta constientizarea, angajamentul, luarea de pozitie. Mijloc de actiune “la firul ierbii”, aceasta metoda ofera ocazia persoanelor vulnerabile sa ia parte la dezbaterea din spatiul public prin realizarea de fotografii.

Urmariti interviul cu Lavinia Cirbute – asociatia CeRe, care prezinta Photovoice-ul intr-un material realizat de Societal in cadrul „Laboratorului de educatie nonformala”, editia 2011, organizat de programul Tineret in Actiune.

 

http://nonformalii.ro/resurse/video/ce-este-metoda-photovoice-len-2011

Despre invitat! 

CeRe s-a nascut din convingerea ca participarea publica nu este doar un moft, ci un principiu, care, daca este folosit in adevaratul sens, poate aduce un castig important comunitatilor din tara noastra. Misiunea CeRe este de a sprijini organizatiile neguvernamentale si institutiile publice in insusirea principiilor si aplicarea metodelor de participare publica.

Inscriere!

Va rugam sa ne trimiteti un mesaj cu denumirea ONG-ului din care faceti parte pe adresa de e-mail: cristiana.bobarnac@reper21.org.

Fiti eco-mobili si alegeti transportul in comun pana la ceainaria Carturesti Verona (13-15, Pictor Arthur Verona).

Metroul, autobuzul sunt la 5 min distanta.

Dezbaterile sunt organizate de Societal, iar principalul partener este Fundatia Carturesti.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.