Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Petrecerea cizmuliţelor cuminţi”

0

 

Ȋn data de 7 decembrie 2013 – începând cu orele 9.30, Centrul European pentru Dezvoltare Incluzivã şi Intervenţie Socialã – CEDIIS, vaorganiza o petrecere pentru copii, dedicatã sãrbãtorii de Moş Nicolae. Gazda evenimentului va fi Joy Club – Bucureşti.

,,Petrecerea cizmuliţelor cuminţi”, este a treia acţiune din cadrul Campaniei ,,Poveşti de iarnã la gura sobei prezentate de CEDIIS”  2013, ce îşi propune sã  sprijine câteva familii nevoiaşe din Bucureşti.

Campania ,,Poveşti de iarnã la gura sobei prezentate de CEDIIS“ 2013, este organizatã şi derulatã de CEDIIS, în perioada 25 noiembrie 2013 – 15 ianuarie 2014, cu scopul de a lumina  sãrbãtorile celor mai puţin norocoşi.

Fiecare acţiune a Campaniei,este ea însãşi o Poveste în care se ,,împletesc” frumos legende, tradiţii sau obiceiuri de iarnã, cu poveste lor tristã de viaţã, transformând finalul dureros al poveştii reale într-un happy-end.

 

JOY CLUB, Colegiul Tehnic “COSTIN D. NENIŢESCU”, Ulker  şi Corporate Printing ne vor sprijini în desfãşurarea evenimentului. Membrul trupei Havana Club Orchestra, DENIS RAMIREZ GUERRA, va înmana copiilor, cadourile.

A treia poveste  a Campaniei – ,,Petrecerea cizmuliţelor cuminţi ” în care personajele principale sunt câteva familii nevoiaşe şi copiii acestora – incepe aşa:

“A fost odatã ca niciodatã, cã de n-ar fi nu s-ar povesti …  Povestea lui Moş Nicolae şi a darurilor împãrţite pe furiş în noaptea de 5 spre 6 decembrie, o ştiţi cu siguranţã! Ceea ce nu ştiţi, sunt poveştile triste de viaţã trãite de  familiile: Atãnãsoaie, Gãman, Arteni şi Ion. Sunt familii modeste, cu copii minunaţi, însã fiecare dintre ele trãiesc o adevaratã dramã.

Iarna şi mai ales de sãrbãtori, sãrãcia capatã o altã dimensiune. Suferinţa este mai mare şi lacrimile mai amare. Citind poveştile acestor copii, ne-am decis sã-i povestim Moşului Nicolae despre fiecare în parte şi sã organizãm o petrecere  specialã, doar pentru ei – ca sã simtã cât sunt de speciali. Ȋntr-un cadru de poveste, asigurat de partenerul nostru la acest eveniment – Joy Club şi cu sprijinul sponsorilor noştri, ne vom juca, vom spune poezii, vom cânta, vom dansa şi  îi vom bucura cu darurile lãsate de Moş Nicolae, special pentru aceşti micuţi şi familiile lor.”                 Mariana Nica – Preşedinte CEDIIS

cedis

Despre CEDIIS

Centrul European pentru Dezvoltare Incluzivã şi Intervenţie Socialã – CEDIIS – este o organizaţie neguvernamentalã, apoliticã şi nonprofit, care promoveazã  dialogul social şi valorile civice, printr-un set de acţiuni specifice complexe în domeniul social, educaţional şi cultural, în vederea prevenirii sau limitãrii unor situaţii dificile sau vulnerabile care pot conduce la marginalizare sau excluziune socialã.

 Misiunea CEDIIS este centratã pe progresul individual, o provocare pentru schimbarea atitudinilor, a mentalitãţilor, a politicilor şi practicilor de excludere şi segregare.   

Campaniile desfãșurate de CEDIIS au scopul de a aplica principiile INCLUZIUNII, dar au și o componentã de lobbyîn raport cu factorii de decizie şi publicul larg, propunându-și sã creascã gradul de conștientizare privind implicarea membrilor societãții, cu mesajul cã societatea modernã în care trãim poate progresa doar prin efort colectiv, acordând importanţã promovãrii şi sprijinirii acţiunilor de voluntariat.

Facebook: https://www.facebook.com/CEDIIS

Website: www.cediis.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.