Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Petrecere ţărănească. Recolta de bine

0

O seară pentru a descoperi Sudul României

Pentru o seară, în inima Bucureştiului, Fundaţia PACT va aduce satul românesc din sud la viaţă printr-o petrecere ţărănească în care se împletesc obiceiuri cu tradiţii şi posibilitatea de a contribui la preservarea şi bunăstarea acestora.

Petrecere ţărănească.Recolta de bine este un eveniment care celebrează comunitățile în care PACT a lucrat și lucrează, aducându-i împreună cu prieteni vechi și noi, parteneri şi susţinători, toți cei care cred că împreună putem face o diferenţă.

Te aşteptăm, aşadar, pe 9 octombrie la Hanul lui Manuc să te pierzi alături de noi în bogăţiile de partimoniu cultural tradiţional pe care le oferă satul românesc din sud. Vei servi bucate tradiţionale pe ritmuri de doină și vei ridica un pahar în cinstea sunetelor armonioase ale ansamblurilor din comunități, şi nici nu vei mai ştii când ai intrat în horă alături de celilaţi invitaţi.

invitatia-electronica-Rustic

La venire te va aştepta o expoziţie vie de artă şi tradiţii expuse de către oamenii din comunităţile noastre în mici ateliere de ţesut la război, împletituri din nuiele şi răchită, confecţionare de mături din sorg, prelucrare manuală a lemnului sau modelare a lutului, păpuşi în port popular şi multe alte obiecte şi obiceiuri de inspiraţie tradiţională.

Pentru că seara este mai mult decât o petrecere, este o recoltă de bine, pe parcursul evenimentului vei avea oportunitatea să susţii toate aceste comori de la sat şi traiul oamenilor în armonie cu ele, participând la o licitaţie şi o tombolă de bunuri şi activităţi oferite de către parteneri ai fundaţiei şi oamenii din comunităţi.

Fie că e vorba despre o ie recondiţionată de la La Blouse Roumaine sau una reinterpretată în stil urban de la Atelierul de Haine, un vas din lut, o invitaţie la o seară pescarească sau la o şezătoare cu oamenii din sat, la sfârşitul serii vei putea pleca cu o amintire obţinută ca simbol al contribuţiei tale la lumea redescoperită a satului.

Orice contribuţie pe care o vei face reprezintă o faptă bună pentru comunităţile în care lucrăm. Roadele donaţiilor pe care tu le vei planta la PACT vor răsări în recolta de bine a oamenilor de la sat care au mare nevoie de ele. Cu o recoltă bogată, vom susţine noi iniţiative locale precum cele 12 proiecte şi iniţiative din comunităţile noastre pe care le finanţăm anul acesta prin PACT pentru COMUNITATE cu 40.000 de dolari.

Cum dress code-ul pentru Petrecerea țărănească este tradițional românesc, ne dorim să te ajutăm să-ți găsești vestimentația potrivită. Pe 21 septembrie te invităm la La Şezătoare, un atelier de cusut și țesut unde poți găsi și hainele potrivite pentru 9 octombrie datorită prietenilor de la Atelierul de Haine, La Blouse Roumaine, Iutta și comunităților în care lucrăm. Poți să-ți aduci şi copiii pentru care am pregătit ateliere speciale. Poți veni oricând de la 12.00 până la 18.00 vom avea o serie de ateliere, dar și timp pentru a face combinațiile potrivite. Gazdele sunt prietenii noștri buni de la Coftale (Ștefan Mihăileanu 42).

Pentru a te alătura ospăţului nostru pe 9 octombrie, contribuţia ta la recoltă va fi de 100 de euro / persoană ca donație pentru intrare. Pentru detalii şi confirmări aşteptăm e-mailul tău la ioana.traista@fundatiapact.ro  şi/sau +0723 334 645. Iar pentru a fi la curent cu noutățile despre eveniment, urmărește-ne pe rustic.fundatiapact.ro.

 

Pe scurt:

  • Pe 9 octombrie de la 19.00 te așteptăm la Hanul lui Manuc (Str. Franceză 62-64) pentru a sărbători recolta de bine.
  • Donația pentru intrare este de 100 euro/persoană.
  • Dress code: element tradițional românesc.
  • Ca să te asiguri că ai garderoba potrivită, te așteptăm La Sezătoare pe 21 septembrie la Coftale (Ștefan Mihăileanu, nr. 42).

 

Nu ne-am putea bucura de aceste evenimente fără sprijinul partenerilor: CEO Clubs, Hanul lui Manuc, Iutta, La Blouse Roumaine, Atelierul de Haine, Image Matters, Coftale, și partenerilor media: Romania-Insider, The Bucharest Lounge, CSR Media, Romania Pozitivă.

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.