Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 400 de copii din judeţul Dolj au acum donatori de viitor. Programul Donator de viitor continuă.

0

La debutul campaniei de primăvara, World Vision România anunţă că a depăşit numărul de 400 de copii sponsorizaţi prin programul de dezvoltare comunitară Donator de Viitor.

În prima etapă a programului – octombrie 2013 – septembrie 2014 – World Vision România invită oamenii să susţină copii provenind din 13 comunități defavorizate din județul Dolj, unul dintre județele cu cel mai scăzut nivel de trai din România. Toate persoanele care doresc să ajute copii din satele sărace româneşti o pot face, de asemenea, redirecţionând 2% din impozit către acest program. De asemenea, programul Donator de viitor este susţinut de Oana Cuzino, medic primar şi personalitate media binecunoscută.

Datorită acestui program toţi copiii din satele respective pot merge la şcoală sau la grădiniţă, pot învăţa în condiţii decente, au haine şi încălţăminte pentru vreme rea, au acces la cabinete medicale corespunzător dotate, participă la activităţi educaţionale şi recreative diverse, învaţă să se implice în viaţa comunităţii. Astel fundaţia raportează o rată a abandonului şcolar semnificativ mai mică decât media naţională – de 4 ori mai mică – pentru comunităţile în care este prezentă. Mai multe asemenea date vor fi disponibile în raportul Bunăstarea copilului din mediul rural 2014, care urmează a fi lansat în această primăvară.

943B0709

În 2013 peste 4.100 preşcolari şi şcolari din cele 13 comunităţi doljene s-au bucurat de efectele benefice ale diverselor activităţi din program:

  • Un laborator de ştiinţe de la şcoala din Bucovăţ a fost dotat corespunzător – aici învaţă 283 de copii;
  • Şcoala din Cernatesti, unde învaţă 32 de copii, a fost dotată cu banci, scaune, dulapuri, table;
  • În 2 şcoli –  din Breasta si Cleanov – a fost inaugurat un centru de creaţie/ expoziţional, de care beneficiază 438 de elevi;
  • A fost amenajat Clubul de lectură de la Braloştiţa, pentru 100 de elevi;
  • La Argetoaia a fost susţinută atelierul de ţesătorie, unde s-au desfăşurat diverse activităţi de economie socială în sprijinul celor 5 ţesătoare şi al celor 604 de copii înscrişi la grădiniţe şi şcoală
  • Diferite concursuri pe teme educative au fost susţinute cu premii – concursul intercomunitar  Festivalul I.L. Caragiale, Concursul judeţean de ştiinţe Robert Brown, Concursul Bun Creştin – 200 de copii;
  • În toate şcolile din toate comunităţile World Vision România a desfăşurat campania Educaţie pentru sănătate – au fost distribuite kituri de sănătate şi igienă (conţinând produse de îngrijire – săpun, periuţă si pastă de dinti, şampon, prosop, unghieră, pieptene) pentru 2000 de copii.

In plus, au fost dotate cu computere şi mobilier centrele de informare din comunele Coţofenii din Dos, Predeşti, Scaeşti, Brabova, Argetoaia, Cernăteşti, de care beneficiază 1400 de locuitori.

Dezvoltarea comunitară este filozofia de acţiune pe care World Vision România o aplică în toate comunităţile rurale defavorizate în care este prezentă. Astfel organizaţia desfăşoară activităţi pe 5 paliere principale: educație, sănătate, dezvoltare economică, advocacy și dezvoltare spirituală. Programele World Vision sunt centrate pe copii, urmărind ca aceştia să crească sănătoşi, să-şi însuşească valori morale solide, să aibă acces la educaţie, să participe la dezvoltarea comunităţii în care trăiesc şi să devină nişte adulti responsabili, care îşi pot întreţine familiile.

”Mulţumită donatorilor noştri, vedem cum reuşim să construim împreună cu oamenii din comunităţi şi cum viaţa copiilor se transformă pas cu pas. Este o mare bucurie pentru noi şi un motiv de mândrie să vedem că aceşti copii învaţă să scrie şi să citească, că merg cu plăcere la şcoală şi că îşi ocupă timpul liber cu activităţi variate şi interesante. Suntem convinşi că ceea ce semănăm astazi va da roade în anii care urmează, iar faptul că azi avem o rată a abandonului şcolar considerabil mai mică decât media naţională în comunităţile noastre ne arată că mergem în direcţia cea bună şi că merităm încrederea donatorilor şi partenerilor noştri”, a declarat Cătălin A. Popa, director executiv World Vision România.

În perioada 2014 – 2018, obiectivul ambiţios al fundaţiei este acela de a creşte nivelul de bunăstare a 2,2 de milioane de copii din România, cu atenţie specială pentru cei mai vulnerabili dintre aceştia – cei care trăiesc în cele mai sărace familii, cei de etnie romă, cei separaţi de familie, cei cu dizabilităţi.

post3_IMG_7287

În luna martie World Vision România a demarat campania de primăvară prin care continuă să susţină programul Donator de viitor. Reţeaua de afiliere 2Parale s-a alăturat şi ea campaniei, pe care o promovează prin intermediul numeroşilor săi partenerilor.

400 de copii au acum donatori de viitor. Alţi 200 de copii înscriși în proiect așteaptă ajutorul nostru

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.