Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 25.000 euro investiți și 50 ore de voluntariat în beneficiul copiilor din familii defavorizate

0

Echipa de 27 voluntari din 3M România a contribuit la renovarea bucătăriei și sălii de mese din Centrul Comunitar Ghencea pentru copii din familii defavorizate,  un proiect social susținut de către United Way,  partenerul tradițional al 3M.

Cu sprijinul 3M și United Way, 40 de copii confruntați cu probleme sociale și economice grave, frecventează Centrul Comunitar Ghencea. Aici ei primesc servicii integrate ce acoperă nevoile de bază  (produse igienico-sanitare, îmbrăcăminte), o masă caldă la prânz și sprijin în activitățile educaționale și de prevenire a abandonului școlar. Copiii sunt ajutați zilnic să-și facă temele, participă la activități recreative și primesc sprijin psihologic în vederea integrării sociale în comunitate.

Începând cu 29 iunie 2013, voluntarii 3M s-au implicat în renovarea completă a spațiului destinat bucătăriei, au demontat și curățat mobilierul, au ajutat la lucrările de pregătire și montare gresie, faianță, instalarea echipamentelor noi. Era nevoie de un spațiu de bucatatarie dotat corespunzător, mai ales că este zona unde se prepară și e servită zilnic hrana pentru copii, aceasta fiind pentru mulți dintre ei singura masă caldă a zilei.  În timpul lucrărilor de renovare, voluntarii 3M România au ajutat și la servitul mesei de prânz oferit de companie copiilor pe durata renovărilor.

Spațiul corespunde în prezent standardelor de igienă și siguranță alimentară și este dotat cu echipamente profesionale care vor permite celor 40 de copii de la centrul de zi să se bucure de o masă caldă zilnic. Și alți 200 de vârstnici din comunitate vor primi aici mâncare gătită în regim de cantină socială.

SAM_0831

În 31 octombrie, de Haloween, copiii Centrului Comunitar Ghencea au vizitat sediul 3M pentru a-i cunoaște îndeaproape pe voluntarii 3M. Au oferit mici obiecte decorative, creații proprii, au prezentat o scenetă cu tematica Scotch-BriteTM, binecunoscutul brand din gama produselor de curățenie, eforturile fiindu-le răsplătite cu dulciuri și produse 3M. Angajații 3M contribuie și ca donatori, oferind burse școlare copiilor cu rezultate bune la învățătură.

 “Este importantă implicarea în comunitatea locală, face parte din strategia 3M; ne-am propus ca acțiunile noastre să aducă îmbunătățiri vizibile și să aibă un impact real pentru cei din jur, am fost plăcut surprinși de entuziasmul cu care colegii au răspuns acestei provocări”,  a declarat Cătălin Velescu, Director general al 3M România.  

La nivel global, parteneriatul 3M si United Way are o istorie de peste 60 de ani pentru a răspunde nevoilor comunității în cele 3 directii: educație, sănătate și integrare socială si economică. Anul acesta, 3M a primit cea mai înaltă distincție acordată de United Way partenerilor săi, premiul Spirit of America® pentru filantropie, voluntariat și impact în comunitate.

“Suntem onorati sa primim aceasta distinctie si in acelasi timp suntem mandri de parteneriatul indelungat dintre 3M si United Way”, a spus Inge Thulin, 3M Chairman, president & CEO.  Aceasta recunoastere este rezultatul efortului neobosit al angajatilor nostri care se implica prin actiuni de voluntariat si donatii pentru a imbunatatii  viata celor in nevoie.”

Credem că pentru a avea un trai decent este nevoie de educaţie de calitate, de servicii medicale accesibile şi de un venit decent. Mulțumim voluntarilor si donatorilor 3M pentru că au raspuns îndemnurilor United Way: Donează. Fii voluntar. Actionează.  Prin implicarea în comunitate – atât local cat și la nivel internațional, 3M a demonstrat încă o dată importanța voluntariatului pentru a aduce schimbări în bine chiar aici, în comunitatea în care trăim cu toții” – a precizat Cristina Damian, Director Executiv al Fundației.

UW2

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.