Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 20 de cunoscuți designeri, artiști și oameni de media s-au alăturat cauzei autismului la Balul Albastru

0

Asociația Învingem Autismul organizează joi, 26 aprilie primul bal caritabil din România în sprijinul copiilor cu autism. Evenimentul are loc începând cu orele 19:00 la Hotel JW Marriott (Bucuresti) și are ca scop strângerea de fonduri pentru pentru îmbunătățirea integrării copiilor cu autism în școală. De asemenea  o parte din fondurile strânse vor fi folosite pentru  susținerea Centrului Multidisciplinar de Intervenție al Asociației Învingem Autismul,  în cadrul căruia  23 de copii cu autism beneficiază  de sprijin specializat.

Inițiativa completează seria de evenimente și proiecte planificate de Asociația Învingem Autismul pentru  luna Aprilie –  luna de conștientizare a autismului.

 

Principalul moment de strângere de fonduri al serii, licitația cu strigare va fi susținută de prietena și susținătoarea copiilor cu autism, Mădălina Marcu de la Asociația pentru Relații Comunitare. Invitații vor avea posibilitatea să liciteze pachete de servicii și obiecte donate de susținători ai cauzei: autograful lui Temple Grandin – cea mai cunoscută persoană cu autism din lume, pachet de weekend oferit de hotel JW Marriott, cină cu sfaturi culinare oferite de Horia Vârlan.

 

De asemenea, în cadrul licitației silent, participanții vor putea  licita pentru obiecte personale sau cu valoare artistică, de culoarea albastră, donate de prietenii copiilor cu autism precum: Mihai Albu, Stephan Pelger, Cristian Samfira, Liza Panait, Malvina Cervenschi, Virgil Ianțu, Sergiu Nicolaescu, Simona Pătruleasa, Adriana Muraru, Liana Alexandru, Dana Săvuică, Raluca Moianu, Maria Radu, Anca Rusu, Bogdan Ionescu.

Evenimentul va fi punctat și de momente artistice oferite de Andra Măruță, Maria Radu, Irina Sârbu, Maria Buză și taraful său, 2 Zece band precum și copiii de la  școala de dans Pas în Doi.

Fondurile strânse vor finanța programele de intervenție menite să faciliteze integrarea copiilor cu autism în diverse medii sociale. Toate aceste programe se desfășoară în cadrul Centrului Multidisciplinar de Intervenție al Asociației Învingem Autismul

În acest centru programul de lucru al copiilor cuprinde activități unu la unu (copil/tutore) de analiză comportamentală aplicată, logopedie, terapie ocupațională și kinetoterapie. Totodată, copiii participă la grupuri de socializare și de joacă pe tot parcursul zilei, în cadrul cărora dobândesc abilități care să îi ajute să se integreze în învățământul de masă, alături de copii cu o dezvoltare tipică.  Asociația Învingem Autismul are parteneriate cu grădinițe și școli, parteneriate prin care își propun integrarea școlară a beneficiarilor.

De programul personalizat de intervenție al copiilor cu autism se ocupă o echipă  formată din specialiști care sunt formați și evaluați de consultanți străini din țări ca Statele Unite, Finlanda și altele.

 

Este important ca oamenii să ştie că orice sumă donată contează. Terapia de recuperare a unui copil este între 1000 şi 2000 EURO/luna, iar incapacitatea parinților de a acoperi aceste costuri determină reducerea drastică, pînă la eliminare, a șanselor de dezvoltare și integrare ale copilului. Prin această acțiune vrem să dăm o mână de ajutor copiilor cu autism și astfel să continuăm programele de intervenție.” a declarat Andreea Sorescu, președinte al Asociației Învingem Autismul. „Dorim să mulţumim partenerilor şi artiştilor care s-au implicat pro bono în susţinerea cauzei noastre” a adaugat ea.

 

Sponsori:

Popovici Nitu și Asociații, Garanti Bank, Rompel, Business Results

 

Parteneri:

Digi 24, JW Marriott, Vinexpert, Coca Cola, Kamrad, Graffitti PR, GodMother, Wunderman, The Workshop, Pas în Doi, Kanal D, HR Club, Money Express, Viva, Baby

Despre Asociația Învingem Autismul:

Asociația Învingem Autismul a fost înființată în urma campaniei „Împreună învingem autismul!”  desfășurată în 2008-2009 și are ca misiune îmbunătățirea vieții persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului. Rezultatele notabile ale  campaniei  “Împreună învingem autismul!”  au fost marcate in 2011 prin obținerea unei distincții în cadrul Premiului Fundației ERSTE pentru Integrare Socială 2011. În prezent, Asociația are un număr de 23 de beneficiari, copii diagnosticați cu autism cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani ce beneficiază de programe de intervenție specializate, conform standardelelor centrelor din Europa de Vest și SUA. Centrul colaborează cu un consultant din California, iar echipa de terapeuți este constant formată și supervizată de profesioniști din S.U.A și Finlanda.

www.invingemautismul.ro

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.