Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 2 milioane de dolari in urmatorii 5 ani / sesiune de Informare din cadrul programului „Fondul pentru Inovare Civică”

0

Miercuri are loc prima Sesiune de Informare din cadrul programului „Fondul pentru Inovare Civică

Miercuri,  29 februarie 2012, va avea loc prima sesiune de informare din cadrul programului „Fondul pentru Inovare Civica”, lansat recent de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC). Programul isi propune ca in următorii 5 ani să investească  în comunitate peste 2 milioane de dolari. Fondul pentru Inovare Civica este o nouă linie de finanțare, menită să sprijine inițiativele de ordin civic ale sectorului neguvernamental din întreaga țară. Programul este sustinut financiar de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe (CEE Trust), OMV Petrom si Raiffeisen Bank. Sesiunea de informare va avea loc miercuri, 29 februarie, la Palatul Parlamentului, între orele 11.00 – 14.30, în Sala de Expoziție “Constantin Brancuși”, Strada Izvor nr 2-4, intrarea A 3 (vis-a-vis de Parcul Izvor), Bucureşti.

FDSC organizează în data de 29 februarie 2012 la București, prima sesiune de informare din cadrul Fondului pentru Inovare Civică. Evenimentul urmareste, pe de o parte, furnizarea informațiilor generale cu privire la Programul de finanţare, iar pe de altă parte, oferirea de  răspunsuri la intrebarile adresate de participanţi privind aspecte specifice legate de pregătirea proiectelor. Sesiunea de informare de la București este prima dintr-o serie de evenimente care vor avea loc în întreaga țară. La eveniment sunt asteptați reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, ai autorităţilor și instituţiilor publice și mass media.

 

Sesiunea de informare va avea loc la Palatul Parlamentului, între orele 11.00 – 14.30 în Sala de Expoziție “Constantin Brancuși”, Strada Izvor nr 2-4, intrarea A 3 (vis-a-vis de Parcul Izvor), Bucureşti.

Organizatiile neguvernamentale sunt rugate sa confirme prezenței la acest eveniment completând formularul de inscriere până cel târziu marți,  28 februarie 2012, ora 16.00, persoana de contact: Cristian Țicu, email: cristian.ticu@fdsc.ro.

Fondul pentru Inovare Civică va sprijini organizaţiile neguvernamentale prin două tipuri de scheme de grant: Cererea de propuneri de proiecte, care va fi lansată anual și Fondul de Acţiune Rapidă, care va sprijini proiecte care creează cadrul prielnic sau care pun în dezbatere participarea cetăţenilor la elaborarea şi adoptarea deciziilor publice.

Detalii complete despre Fondul pentru Inovare Civică sunt disponibile pe site-ul Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Fondul pentru Inovare Civică este sprijinit financiar de Trust for Civil Society în Central and Eastern Europe, OMV Petrom şi Raiffeisen Bank, parteneri ai proiectului din partea mediului de afaceri din România şi alţi donatori privaţi din România.

 


Despre Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile

FDSC este o organizaţie neguvernamentală, independenta, înfiinţată în anul 1994, în cadrul unei iniţiative a Comisiei Europene. În cei peste 15 ani de activitate, FDSC a acumulat o vastă experienţă în gestionarea şi alocarea fondurilor către organizaţii neguvernamentale – peste 1700 de proiecte finanţate, cu un buget total de peste 70 de milioane de euro. Uniunea Europeană (programele Phare adresate societăţii civile), Banca Mondială, Charity Know How, USAID, Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European (Fondul ONG 2004 – 2009) sunt câţiva dintre donatorii pentru care FDSC a realizat managementul programelor de finanţare derulate în România. www.fdsc.ro

 

 

Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe (CEE Trust)

Trust for Civil Society  în Europa Centrală şi de Est (CEE Trust) este o organizaţie neguvernamentală de interes public, independenta, înregistrată în Statele Unite ale Americii, care promovează dezvoltarea societăţii civile din Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia. CEE Trust a fost conceput ca un mecanism de facilitare a tranziţiei către reţele de organizaţii şi de cetăţeni, independente, active şi viabile care acţionează pentru binele public. În vederea atingerii acestui scop, CEE Trust vine în întâmpinarea nevoii de finanţare a organizaţiilor neguvernamentale şi a altor entităţi active în societatea civilă pentru consolidarea încrederii în forţele proprii şi dezvoltarea capacităţii. www.ceetrust.org

 

 

OMV Petrom

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier din Europa de Sud-Est, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Marketing, Gaze Naturale şi Energie.

Strategia Petrom de implicare in comunitate iniţiată la începutul anului 2007 răspunde nevoilor societăţii românesti şi a comunităţilor în care compania îşi desfaşoară activitatea prin iniţiative care vizeaza angajamentul pe termen lung faţă de dezvoltarea economică durabiăa a comunităţilor, stimularea spiritului civic şi antreprenorial şi identificarea soluţiilor care să genereze efecte pe termen lung. Credem că nevoile prezentului pot fi satisfăcute cu respect pentru generaţiile viitoare şi pentru aceasta tratăm aspectele legate de mediu şi cele sociale ca parte integrantă a conduitei noastre de business. www.petrom.com

 

 

Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank este o bancă universală de top pe piaţa românească, membră a Raiffeisen Bank Internaţional, una dintre cele mai mari reţele bancare din Europa Centrală şi de Est şi cel mai mare grup bancar de origine austriacă. Raiffeisen Bank are 542 de agenţii în 210  localităţi, sediul sau central fiind în Bucureşti. În prezent are aproape 6.000 de angajaţi.

Politica de implicare în comunitate a Raiffeisen Bank presupune atât proiecte cu un format propriu, cât şi parteneriate cu ONG-uri care derulează proiecte în concordanţă cu valorile băncii. Raiffeisen Bank susţine proiecte din domenii precum: arta şi cultura româneşti, educaţia (financiară sau non-financiară), ecologie urbană, promovarea sportului ca stil de viaţă sănătos, susţinerea categoriilor defavorizate. Potrivit raportului de CSR din 2010, bancă a investit 5,1 milioane RON în programe comunitare (conform metodologiei de raportare London Benchmarking Group), suma total investită de bancă împreună cu angajaţii, clienţii şi partenerii depăşind 6,2 milioane RON. Numărul beneficiarilor programelor comunitare proprii ale Raiffeisen Bank şi a celor susţinute de bancă a depăşit 286.000 de persoane. www.raiffeisen.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.