Peste 160 de meşteri populari şi iubitori ai artei tradiţionale instruiţi în antreprenoriat

0

Atelierul de meşteşuguri  

163 de meşteşugari şi pasionaţi ai artei populare din judeţele Vâlcea, Dolj şi Olt au finalizat în martie cursurile de competenţe antreprenoriale organizate de World Vision România prin proiectul Atelierul de Meşteşuguri – program integrat de calificare, dezvoltare a competenţelor antreprenoriale, suport şi consiliere a resurselor umane, pentru dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale din mediul rural din regiunea Sud-Vest.

Festivitatea de absolvire va avea loc marti, 2 aprilie 2013, ora 10:00, la Salonul “OK Events” din Râmnicu Vâlcea, Str. Matei Basarab nr. 209. Evenimentul marchează finalul celei de-a doua etape a proiectului printr-o expoziţie cu obiecte artizanale lucrate de cursanţi şi acordarea diplomelor eliberate de Autoritatea Naţională pentru Calificări.

Beneficiile participanţilor la cursuri nu se limitează însă doar la îmbogăţirea instruirii şi diplome de calificare. Ȋn perioada următoare, ei vor intra în competiţie pentru finanţarea ideilor de business, astfel că 35 dintre planurile de afaceri scrise de meşteşugari vor fi primi sprijin financiar pentru implementare.

În acelaşi timp, artizanii se vor putea informa despre noi oportunităţi de dezvoltare la cele două centre de consiliere pe care le vom deschide în curând la Râmnicu Vâlcea şi Craiova, şi să se afilieze asociaţiilor profesionale nou create şi reţelei de colaborare cu pensiuni rurale.  De asemenea, îşi vor putea promova obiectele artizanale în catalogul online „Târgul de la sat”, care va fi lansat în această primăvară.

Fundaţia World Vision România desfăşoară proiectul „Atelierul de meşteşuguri” în cadrul Programului pentru agricultură şi dezvoltare economică care promovează investiţiile în capitalul uman din mediul rural cu scopul dezvoltării economiei locale competitive, sustenabile pe termen lung şi în acord cu valorile şi tradiţiile locale.

Prosperitatea familiilor este esenţială pentru bunăstarea copiilor, întrucât le oferă acestora şanse egale la educaţie şi dezvoltare. World Vision România implementează încă din anul 2003 activităţi care susţin dezvoltarea economică şi agricolă în mediul rural promovând atitudinea activă şi implicarea în schimbarea condiţiei de sărăcie în România.

 

Despre World Vision România

World Vision este o organizaţie crestină, care desfăşoară programe de intervenţie umanitara de urgenţă, de dezvoltare comunitară şi advocacy punând în centrul activităţii bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile rurale, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspiraţi de valori creştine, lucrăm cu persoanele cele mai vulnerabile indiferent de religie, rasă, etnie sau gen. Ȋn 22 de ani de prezenţa în România am ajutat peste 350.000 de copii şi adulti, în 200 de comunităţi din 8 judeţe.

World Vision România crede în şanse egale pentru copii de la sate şi de la oraş. De aceea derulează în comunităţile rurale programe de lungă durată pentru educaţie şi reducerea abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală. Copiilor li se facilitează astfel accesul la educaţie formală şi informală şi la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea comunităţii în care trăiesc.

Suntem partenerii comunităţilor prin programe pe termen lung în scopul de a le împuternici  să se autosusţină şi să ofere bunăstare copiilor şi familiilor. Susţinem asociaţiile comunitare şi grupurile de iniţiativă să crească şi să se implice în dezvoltarea comunităţilor lor.  Lucrăm cu asociaţiile legal constituite, şi, de asemenea, cu grupuri informale de copii, tineri şi adulţi cu iniţiativă şi entuziasm.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează